Dumb And Dumberer

Ο Ηλίθιος Και Ο Πανηλιθιότερος

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 85'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Troy Miller

Πρωταγωνιστούν: Eric Christian Olsen, Derek Richardson, Luis Guzman, Eugene Levy, Rachel Nichols

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν, ο Lloyd κατάλαβε ότι με τον Harry θα είναι φίλοι για ολόκληρη τη ζωή του. Ο Harry, που μέχρι πρότινος μάθαινε γράμματα στο σπίτι από τη μητέρα του, χρειάζεται πλέον να πάει στο γυμνάσιο. Εκεί θα πρέπει να βρει κάποιον για να του δείξει τα κατατόπια και τα κόλπα. Ο ιδανικός άνθρωπος για αυτή τη δουλεία είναι ο Lloyd, ο οποίος ζει στο υπόγειο του σχολικού κτιρίου με τον θετό πατέρα του και επιστάτη του σχολείου. Οι δύο φίλοι θα ξεκινήσουν την εξερεύνηση αυτού του άγνωστου, για τον Harry, κόσμου. Θα μπλέξουν όμως, χωρίς να το καταλάβουν στην παγίδα του διεφθαρμένου διευθυντή και της επικεφαλής του σχολικού εστιατορίου. Οι δυο απατεώνες προορίζουν τα δυο παιδιά να γίνουν οι πρώτοι μαθητές σε μια ψεύτικη τάξη «ειδικών αναγκών» με σκοπό να αποκομίσουν για τον εαυτό τους μία επιχορήγηση από το κράτος, ύψους 100.000 δολαρίων.

Ομολογώ ότι στην πρώτη ταινία υπήρχαν στιγμές γέλιου (μεταξύ στιγμών γελοίου). Στην δεύτερη αυτή συνέχεια, που διαδραματίζεται χρονικά πριν την πρώτη, οι στιγμές γέλιου μάλλον έχουν εξαφανιστεί. Οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι πρωταγωνιστές Eric Christian Olsen και Derek Richardson, δεν είναι σε θέση να συναγωνιστούν τις επιδόσεις του ζευγαριού της πρώτης ταινίας ενώ την κατάσταση δεν σώζουν ούτε οι κλασσικοί κωμικοί καρατερίστες Luis Guzman και Eugene Levy. Συμπέρασμα: η ταινία συστήνεται μόνο για" ηλίθιους και πανηλίθιους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-07-2003  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.