The Cell

Το Κελί

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 107'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tarsem Singh

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Vincent DΑOnofrio,

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Τι υπάρχει στο μυαλό ενός παρανοϊκού Serial Killer; Φιλοσοφικό το ερώτημα στο οποίο βασίζεται η ταινία The Cell. H Catherine Deane (Jennifer Lopez) είναι μια πρωτοπόρος παιδοψυχολόγος. Ερευνά μια νέα μέθοδο με την οποία μπαίνει στο μυαλό ενός ανθρώπου σε κώμα και τον βοηθά να επανέλθει στην πραγματικότητα. Όταν το FBI φτάνει στα χνάρια ενός δολοφόνου εκείνος πέφτει σε κώμα. Συνηθίζει να τοποθετεί τα θύματά του σε ένα ειδικό κελί το οποίο μετά από 48 ώρες αρχίζει να γεμίζει νερό. Το τελευταίο θύμα του είναι ήδη στο κελί και το FBI πρέπει να ανακαλύψει το κρησφύγετο του πριν είναι πολύ αργά. Στο σημείο αυτό ζητείται η συνδρομή της Catherine. Σκοπός της να μπει στο μυαλό του και να ανακαλύψει τον τόπο που βρίσκεται το κελί. Τα πράγματα όμως στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν είναι όπως τα περιμένουμε και όταν η Catherine κινδυνεύει να παγιδευτεί οι επιλογές γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες.

Μια μεγάλη φαντασμαγορία από έναν πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη, τον Tarsem Singh. Εξαιρετικό σεναριακό εύρημα, το οποίο όμως μετατρέπεται στην αποθέωση της φωτογραφίας για χάρη της αισθητικής και μόνο. Όλες οι σκηνές "μέσα στο μυαλό" είναι εντυπωσιακές, ένα τεράστιο video clip από πλευράς εμφάνισης. Όχι όμως και απόλυτα πρωτότυπες. Ο Singh "δανείζεται" στοιχεία από τους Fellini, Tarkovsky, Koons και άλλους, ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό (Loosing My Religion). Η αρχή είναι εντυπωσιακή με νεύρο και πολλές ανατροπές. Στη συνέχεια όμως δεν αποφεύγονται κλισέ και λίγες υπερβολές. Για παράδειγμα ακραία είναι η παρουσίαση του Serial Killer, ενός εξαιρετικά διαταραγμένου ανθρώπου. Το σίγουρο είναι ότι η ταινία αφήνει το σημάδι της, και αποτελεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον νέο αυτό σκηνοθέτη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-11-2000  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.