Carnages

Μικρές Σφαγές

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 133'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Delphine Gleize

Πρωταγωνιστούν: Chiara Mastroianni, Angela Molina, Lucia Sanchez, Esther Gorintin, http://www.carnages-lefilm.com/

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Η ταινία ξεκινάει με μια ταυρομαχία και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο. Αφού η ιστορία κάνει τον κύκλο της, στην αρένα δεν θα βρίσκεται ο ίδιος ταύρος, ούτε ο ταυρομάχος θα είναι πλέον το ίδιο πρόσωπο. Με ένα αόρατο νήμα ο ταύρος ενώνει τις ζωές ενός μικρού κοριτσιού με παράξενες ιδέες, ενός πρώην φιλοσόφου που έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να ζει, ενός ζευγαριού που περιμένει το πρώτο τους παιδί, μιας ηθοποιού, ενός άντρα που συμπληρώνει την τρίτη δεκαετία της ζωής του και εξακολουθεί να ζει με τη μητέρα του. Η σκηνοθέτης δημιουργεί ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα στο οποίο κινούνται οι χαρακτήρες της. Αυτοί μπορεί να είναι κάπως ιδιόμορφοι, είναι όμως όλοι τους άνθρωποι καθημερινοί με έγνοιες και προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας.

Με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της η Delphine Gleize κατορθώνει να μιλήσει με τρόπο άμεσο και καθόλου φλύαρο (γεγονός αξιοσημείωτο για το γαλλικό σινεμά) για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τη ζωή και το θάνατο, καταφέρνοντας να ισορροπήσει μεταξύ γέλιου και δράματος. Το σώμα του νεκρού ταύρου κόβεται σε κομμάτια και φτάνει με κάποιο τρόπο σε κάθε χαρακτήρα ο οποίος και εκείνος από τις περιστάσεις θα αναγκαστεί να χάσει ή να θυσιάσει κάτι, προκειμένου να βρεθεί πιο κοντά σε εκείνο που αναζητάει στ` αλήθεια, προκειμένου κάθε χαρακτήρας να γίνει κύριος στη δική του αρένα. Οι ερμηνείες όλων ανεξαιρέτως των πρωταγωνιστών είναι άρτιες, ενώ σκηνές όπως αυτή μιας ομάδας θυμάτων ατυχήματος να τραγουδούν για τη ζωή και τον θάνατο καθίσταται αυτόματα σκηνή ανθολογίας. Το Carnages σου αφήνει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, είναι όμως μια ταινία που κανείς δεν πρέπει να προσπεράσει.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-07-2003  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.