My Best Friend's Girl

Το Κορίτσι Του Καλύτερού Μου Φίλου

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 101'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Howard Deutch

Πρωταγωνιστούν: Kate Hudson, Dane Cook, Alec Baldwin, Jason Biggs, Lizzy Caplan

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Ο Dustin (Jason Biggs) βγαίνει εδώ και πέντε βδομάδες με την Alexis (Kate Hudson). Εκείνος είναι ερωτευμένος, εκείνη ακόμα στο σκέφτεται για το αν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σχέση. Όταν ο πρώτος λέει "σ' αγαπώ", όλα διαλύονται. Τη δεύτερη ευκαιρία στο Dustin αναλαμβάνει να δώσει ο συγκάτοικός του, Tank (Dane Cook) ο οποίος ειδικεύεται (επαγγελματικά, παρακαλώ!) στο εξής: σαγηνεύει γυναίκες κατά παραγγελία των παρατημένων συντρόφων τους κι αφού βγει ραντεβού μαζί τους το μετατρέπει σε σωστή κόλαση ώστε να καταλάβουν αυτές το λάθος τους και να γυρίσουν μετανιωμένες στον παρατημένο. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο κατά τα άλλα κυνικός Tank αρχίζει να έλκεται απ' την ανυποψίαστη Alexis.

Πιστή στο πνεύμα των τελευταίων ρομαντικών κομεντί και ιδιαίτερα της θαυματουργής εμπορικά 'ομάδας Apatow' («40 Year Old Virgin», «Knocked Up» «Forgetting Sarah Marshall»), το «My Best Friend's Girl» παρουσιάζει κι αυτό μία πιο ανατρεπτική εκδοχή απ' ότι μία τυπική ταινία του είδους. Γεγονός κατανοητό, αν αναλογιστούμε το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει ένα μπουχτισμένο genre όπως αυτό.

Η ταινία του Howard Deutch προσπαθεί αρχικά να γείρει προς την κωμωδία, επιλέγοντας ενίοτε το shocking χαρακτήρα της και υποστηρίζοντας ανοικτά την ανδρική οπτική. Παρά όμως την απουσία εμφανούς παλαιομοδίτικου ρομαντισμού, τα όρια κατ' ουσία της ταινίας είναι απλώς περισσότερο διευρυμένα αισθητικά απ' ότι είχαμε συνηθίσει παλιότερα κι έτσι το όλο εγχείρημα απλώς ταλαντώνεται πιο έντονα και πειρακτικά ανάμεσα στην κωμωδία και το ρομάντζο. Επί τοις ουσίας δηλαδή, τίποτε το πρωτότυπο.

Ο σκηνοθέτης έχει να παρουσιάσει μία αδιάφορη φιλμογραφία. Η νέα του ταινία είναι μάλλον και η καλύτερή του, όντας όμως απλώς ευχάριστη. Διαθέτει τρεις καλούς πρωταγωνιστές και τον Alec Baldwin σε guest ρόλο, με τον Cook όμως να συγκεντρώνει τελικώς τη μεγαλύτερη προσοχή. Η Hudson προφανώς διαθέτει αρκετή υποκριτική ικανότητα ώστε να μην προβληματίζεται για το πώς θα διεκπεραιώσει τα καθήκοντά της. Ο Biggs πάλι, θα έπρεπε να μακαρίζει την τύχη του που βρέθηκε κάποτε στο δρόμο του Woody Allen κατά το «Anything Else», λυτρώνοντάς τον απ' την απειλή του να παραμείνει αιωνίως το αγόρι του «American Pie». Αυτό όμως θα έπρεπε να το εξαργυρώσει με ανώτερες επιλογές απ' ότι το «My Best Friend's Girl», δεδομένου πως παρότι παρεξηγημένος δε στερείται ταλέντου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-10-2008  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.