Female Agents

Η Αποστολή

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jean-Paul Salome

Πρωταγωνιστούν: Sophie Marceau, Julie Depardieu, Marie Gillain, Moritz Bleibtreu, Maya Sansa

Κριτική: Αγγέλα Αϊδίνη

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα η Γαλλική ταινία «Female Agents» διηγείται την ιστορία μιας τετραμελούς ομάδας γυναικών, που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή για λογαριασμό του Βρετανικού στρατού κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Την άνοιξη του 1944 η Louise (Sophie Marceau), η Jeanne (Julie Depardieu), η Suzy (Marie Gillain) και η Gaelle (Deborah Francois) καλούνται να σώσουν από τα χέρια των Ναζί έναν βρετανό πράκτορα γεωλόγο που γνωρίζει σημαντικά στοιχεία για την επικείμενη απόβαση των Συμμάχων στην Νορμανδία και να σκοτώσουν τον Γερμανό συνταγματάρχη Heindrich (Moritz Bleibtreu). Οι τέσσερις Γαλλίδες αντιμετωπίζουν τις φρικιαστικές και βίαιες καταστάσεις του πολέμου έχοντας σχεδόν μοναδικό τους όπλο τον ηρωισμό, καθώς στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για άρτια εκπαιδευμένους πράκτορες αλλά για απλές γυναίκες.

Η ταινία εκτυλίσσεται σε διαφορετικά μέρη, δίνοντάς μας κάθε φορά το όνομα της τοποθεσίας που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Αποτυπώνοντας το κλίμα της εποχής τόσο στην Γαλλική πρωτεύουσα όσο και στην ύπαιθρο, σε σημεία δράσης του πολέμου, το «Female Agents» δίνει με ρεαλισμό τις προσπάθειες απλών ανθρώπων να συμβάλλουν στην αντίσταση κατά της Γερμανικής κατοχής διατηρώντας πάντα την ανθρώπινη πλευρά τους και τις αδυναμίες τους. Το γεγονός ότι οι ήρωες αυτής της περιπέτειας είναι γένους θηλυκού κάνει ακόμη πιο περίπλοκες- αλλά και ενδιαφέρουσες- τις προκλήσεις και τα διλήμματα των χαρακτήρων ,που εξελίσσονται με βάση την γυναικεία ιδιοσυγκρασία.

Αν και ανατρεπτική ως προς τους ρόλους των δύο φύλων σε καταστάσεις που θεωρούνται αντρική υπόθεση, η ταινία παραμένει ουσιαστικά συμβατική και προβλέψιμη, κάτι σαν γαλλόφωνο Hollywood. Με μια ακριβή παραγωγή, πολλή δράση και γοητευτικές παρουσίες όπως αυτή της Marceau και της Gillain, που μένουν 'ατσαλάκωτες' ως το τέλος, παίρνει αποστάσεις από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, χωρίς αυτό να είναι στην περίπτωση της κάτι απαραίτητα κακό. Δεν παύει να κρατά το ζωντανό το ενδιαφέρον καθ' όλη την διάρκειά της και να απορροφά τον θεατή.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 31-07-2008  |  Διανομή: Hollywood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.