Kung Fu Panda

Kung Fu Panda

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 92'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mark Osborne, John Stevenson

Πρωταγωνιστούν: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Ο Po (Jack Black) είναι ένα panda που κοιμάται και ξυπνάει μ' ένα όνειρο τρελό, να γίνει ο απόλυτος μαχητής Kung Fu. Το πνεύμα μπορεί να είναι πρόθυμο, η παχουλή σαρξ όμως αδυνατεί να ακολουθήσει, οπότε ο συμπαθής Po αρκείται να δουλεύει στο κατάστημα με noodle του πατέρα του. Μία σειρά συμπτώσεων θα φέρουν το παντελώς ατάλαντο και οκνηρό panda ένα βήμα μακριά απ' το όνειρό του. Η αποστολή του θα είναι να αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης την επικίνδυνη και φημισμένη λευκή λεοπάρδαλη Tai Lung (Ian McShane) αφού πρώτα διδαχθεί την υψηλή τέχνη απ' το μεγάλο δάσκαλο Shifu (Dustin Hoffman). Στο πλευρό του Po θα βρεθούν οι 'υπέροχοι πέντε', μία λευκή τίγρης (Angelina Jolie), ένας γερανός (David Cross), μία οχιά (Lucy Liu), ένας πίθηκος (Jackie Chan) κι ένα αλογάκι της Παναγίας (Seth Rogen).

Ας υποθέσουμε πως βρισκόμαστε κρυφά στα γραφεία ενός οποιουδήποτε μεγάλου στούντιο την ώρα που συσκέπτονται για το νέο animation που έχουν στα σκαριά. Αν μπορούσαμε να ποντάρουμε στο ποια ατάκα είναι περισσότερο πιθανό να ακουστεί, φρόνιμο θα ήταν να σπρώξουμε όλα τα λεφτά μας στο 'Ποιο ζωάκι να κάνουμε κινούμενο αυτή τη φορά;'

Η Dreamworks και η Paramount μας φέρνουν, μετά το «Madagascar» κι εν όψει του «Madagascar 2: Escape To Africa», το «Kung Fu Panda». Πρόκειται για ένα προσεγμένο, καλοσχεδιασμένο στα τεχνικά του χαρακτηριστικά animation που δίνει τη δέουσα προσοχή και στον τομέα της μυθολογίας ενώ φαίνεται πως υιοθετεί υπαρκτά στοιχεία της αρχαίας τέχνης του Kung Fu. Το ζητούμενο όμως σε όλες σχεδόν τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, δεδομένης της αναμενόμενα ευτυχούς έκβασης της υπόθεσης, είναι ένα: κατά πόσο μπορεί η διαδρομή προς το φινάλε να είναι διασκεδαστική και πρωτότυπη. Στον κρίσιμο αυτό τομέα φαίνεται πως το φιλόδοξο «Kung Fu Panda» αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Παρά την πληθώρα ηχηρών ονομάτων που χαρίζουν τη φωνή τους, τις εκτενείς σκηνές δράσης και τη σταθερή διάθεση για χιούμορ αυτοσαρκαστικού κυρίως χαρακτήρα, το όλο εγχείρημα εμφανώς φλυαρεί, αναλώνεται στα αναμενόμενα (πόσο βέβαιος μπορείς να είσαι πως θα ακουστεί το 'Kung Fu Fighting';) κι εν τέλει κουράζει μένοντας υπολειπόμενο σε συγκρίσεις με παραγωγές όπως η 'Μαδαγασκάρη' και η 'Ποντικούπολη' («Flushed Away»). Αυτό δε σημαίνει, φυσικά, πως δεν αποτελεί μία ευχάριστη επιλογή για τις μικρότερες ηλικίες. Με δεδομένη όμως την όλο κι εντεινόμενη τάση της αγοράς του animation να συμπεριλαμβάνει στο πελατολόγιό του το ενήλικο κοινό, το «Kung Fu Panda» θα ιδρώσει περισσότερο κι απ' το στρουμπουλό panda για να προσελκύσει και 'μεγάλα' παιδιά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-09-2008  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.