Son Of Rambow

Ο Γιός Του Ράμπο

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Garth Jennings

Πρωταγωνιστούν: Bill Milner, Will Poulter, Neil Dudgeon, Jessica Hynes, Anna Wing

Κριτική: Μάρα Θεοδώροπούλου

Η οικογένεια Brethren στο Plymouth της Αγγλίας των αρχών του '80, θεωρεί πως είναι η 'εκλεκτή' του Θεού και για το λόγο αυτό η καθημερινότητά τους διέπεται από αυστηρούς κανόνες. Όμως αυτή η πεποίθηση καταπιέζει το νεαρό Will, αφού δεν του επιτρέπεται να σχετίζεται με τα εγκόσμια, να ακούει μουσική, να βλέπει τηλεόραση και να γνωρίζει άλλους ανθρώπους. Παραβιάζοντας τους κανόνες ο Will εξερευνά τον κόσμο και γνωρίζει τον Lee Carter, ταραξία του σχολείου με την συνήθεια να γυρίζει ταινιούλες με την κάμερά του. Όταν τα δύο παιδιά θα δουν μαζί το «Rambo: First Blood», ο Will θα ενθουσιαστεί και θα δεχτεί εύκολα να συμμετάσχει στην επόμενη ταινία του Lee, την οποία θέλουν να υποβάλλουν σε τοπικό διαγωνισμό για ερασιτέχνες κινηματογραφιστές. Η ανεξάντλητη φαντασία του Will θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στα γυρίσματα της ταινίας αλλά και στις προσπάθειες να μείνει κρυφό το σχέδιο των παιδιών από τη μικρή κοινωνία του Plymouth.

Η μετάβαση του διδύμου 'Hammer & Tongs' από τα video clip στις ταινίες μεγάλου μήκους θεωρήθηκε καλό νέο από τους λάτρεις και του κινηματογράφου και της μουσικής το 2005, όταν ο σκηνοθέτης Garth Jennings και ο παραγωγός Nick Goldstein έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της μεταφοράς του cult έπους «The Hitchhiker's Guide To The Galaxy» στο σινεμά. Στη μεταφορά του βιβλίου του Douglas Adams κατάφεραν να συνδυάσουν το ιδιαίτερο βρετανικό τους χιούμορ και τα εφευρετικά visuals που είχαν εφαρμόσει στο παρελθόν σε χαρακτηριστικά video όπως το 'Coffee & TV' των Blur και το 'Right Here, Right Now' του Fatboy Slim. Είναι λογικό το «Son Of Rambow», η δεύτερη ταινία τους (δεν έχουν εγκαταλείψει την πρώτη τους τέχνη - πρόσφατα σκηνοθέτησαν το 'A-Punk' των Vampire Weekend και το 'Jigsaw Falling Into Place' των Radiohead), να αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον, ειδικά αφού αποτελεί μια δική τους πρωτότυπη ιδέα. Η συνέχεια είναι ένας συνδυασμός κλασικής ιστορίας ενηλικίωσης με δόσεις κωμικής τρέλας, οικογενειακού δράματος και male bonding - ένα Do-It-Yourself «Stand By Me». Ο Jennings, όμως, δεν φαίνεται σίγουρος για την ακριβή δοσολογία αυτών των στιγμών και γι' αυτό το «Son Of Rambow» αφήνει την αίσθηση μιας αναποφάσιστης ταινίας. Από την άλλη, είναι τόσο παραδομένος στις παιδικές του αναμνήσεις (η ταινία βασίζεται εν μέρει στη ζωή του) που ίσως τις αποδίδει ακριβώς όπως τις θυμάται. Παρόλα αυτά είναι ένα αδιαμφισβήτητο crowd-pleaser που κάνει για τη νοσταλγία των 80's ό,τι έκανε το «The Wackness» (που αναμένουμε σύντομα) για τη νοσταλγία των 90's.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-10-2008  |  Διανομή: Hollywood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.