Phone Booth

Τηλεφονικός Θάλαμος

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 81'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Joel Schummacher

Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Forest Whitaker, Keith Nobbs, Katie Holmes, Kiefer Sutherland

Κριτική: Μάριος Ρηγόπουλος

Το Phone Booth είναι μια ταινία που θυμίζει πολύ τα πρόσφατα γεγονότα στην Αμερική με τον ελεύθερο σκοπευτή που σκόρπισε τον τρόμο σκοτώνοντας ανυποψίαστους πεζούς. Η αλήθεια είναι ότι είχε γυριστεί νωρίτερα και εξαιτίας των γεγονότων καθυστέρησε πολύ η διανομή της στις αίθουσες. Στην ταινία, γνωρίζουμε τον Stu, έναν ατζέντη καλλιτεχνών ο οποίος κάθε μέρα χρησιμοποιεί τον τελευταίο τηλεφωνικό θάλαμο της Νέας Υόρκης για μία προσωπική του υπόθεση. Μια μέρα όμως, το τηλέφωνο του θαλάμου χτυπάει και στην άλλη άκρη βρίσκεται ένας μυστηριώδης τύπος που γνωρίζει πάρα πολλά για την ζωή του Stu και αρχίζει μαζί του ένα αγωνιώδες παιχνίδι.

Η ταινία έχει έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό και με διάρκεια μόλις 81 λεπτά σίγουρα δεν κουράζει. Ο ασταθέστατος σκηνοθέτης Joel Schummacher αυτή τη φορά είναι σε καλή φόρμα και κρατάει τους θεατές σε αγωνία, σε μια ταινία-τηλεφώνημα με κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Ο Collin Farrell, το αγαπημένο παιδί του Hollywood αυτό τον καιρό, δίνει άλλη μια καλή ερμηνεία, ενώ ο Forrest Whitaker, ως ο αστυνομικός που έρχεται στο χώρο της κρίσης ξεχωρίζει εύκολα από τους λίγους δεύτερους ρόλους. Σίγουρα το σενάριο έχει αρκετά κενά, ώστε να διευκολύνεται η πλοκή, αλλά οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και αν δεν σας ενοχλεί το πολύ μικρό μήκος της ταινίας θα έχετε ένα απολαυστικό 80λεπτο. Και μετά την ταινία ίσως το σκεφτείτε δυο φορές, πριν απαντήσετε σε ένα παρόμοιο τηλεφώνημα!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-07-2003  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.