Life Before Her Eyes

Μπροστά Στα Μάτια Της

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Vadim Perelman

Πρωταγωνιστούν: Uma Thurman, Evan Rachel Wood, Gabrielle Brennan, Adam Chanler-Berat, Jewel Donohue

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Έχουν περάσει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια από την αποφράδα ημέρα που ένας νεαρός μαθητής εισέβαλε στο σχολείο της Diana Mc Fee (Evan Rachel Wood) και σκότωσε όσους βρέθηκαν στο διάβα του. Η κοπέλα είδε μπροστά στα μάτια της την καλύτερή της φίλη, Maureen (Eva Amurri), να χάνεται. Σήμερα, η Diana (Uma Thurman) είναι μία φαινομενικά ευτυχισμένη μητέρα και σύζυγος που απολαμβάνει μία ήρεμη ζωή. Οι πληγές όμως που άφησε το μακελειό παραμένουν αγιάτρευτες. Οι αναδρομές στο παρελθόν δίνουν απαντήσεις για τις δύο κοπέλες, τα όνειρα που μοιράστηκαν και τη σχέση τους.

Το «Elephant» του Gus Van Sant συναντά το «The Others» του Amenabar σε αυτό το βασισμένο σε μυθιστόρημα της Kasischke φιλμ του Perelman. Παρόλο που η προηγούμενη δουλειά του Ουκρανού σκηνοθέτη («House Of Sand Ang Fog») άφησε ένα κάποιο στίγμα κι εν γένει θετικές εντυπώσεις, η τελευταία κάθε άλλο παρά τιμά το προ τετραετίας ντεμπούτο. Πατώντας στο κοινωνικό δράμα με ολίγη essence από θρίλερ, το «Life Before Her Eyes» παιδεύεται να βρει ρυθμό και ταυτότητα ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το μεταφυσικό. Αν όλο αυτό σας θυμίζει κάτι από τον... 'μετρ' του είδους Shyamalan δε λαθεύετε, αρκεί προηγουμένως να συνυπολογίσετε πως για το συμπαθή Ινδό είμαστε πλέον υποψιασμένοι...

Χρειάζεται, έτσι, πολύ καλή διάθεση για ν' αρκεστείς στο δραματουργικά ανούσιο χαρακτήρα της πανέμορφης Thurman απλά και μόνο επειδή η Uma παραμένει χάρμα οφθαλμών ή έστω στη 'λολίτα' του «Thirteen», Ewan Rachel Wood η οποία μη έχοντας τι άλλο να κάνει αρκείται στην πόζα. Ουδόλως πείθουν άλλωστε οι μεσοαστικές ανησυχίες της Diana τη στιγμή που αποφεύγεται επιμελώς να αγγιχτεί στην ουσία το καυτό ζήτημα του αιματηρού φαινομένου των 'σχολικών μακελειών' και των ενοχών της ηρωίδας πέραν ενός αφόρητα σχηματικού πλαισίου. Τα προδομένα όνειρα και 'η ζωή που δεν έζησα' δεν ευδοκιμούν υπό την ηλιόλουστη φωτογραφία, τη θλιμμένη μουσική επένδυση, τα δραματοποιημένα flashbacks και κάποια μεμονωμένα θελκτικά πλάνα. Είναι εμφανές πως ο Perelman αδυνατεί να στοχεύσει πέραν των τετριμμένων ηθικών διλημμάτων χρησιμοποιώντας λιωμένα απ' την κατάχρηση σκηνοθετικά τρικ. Με λίγα λόγια, η αστοχία του «Life Before Her Eyes» είναι παροιμιώδης και η απόδειξη γι αυτό βρίσκεται στο αφασικό φινάλε που στέλνει το προηγούμενο μετριότατο μέρος σ' ένα σοβαροφανές πουθενά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-08-2008  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.