Extreme Ops

Ακραίος Κίνδυνος

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 93'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Christian Duguay

Πρωταγωνιστούν: Devon Sawa, Rufus Sewell, Bridgette Wilson-Sampras, Heino Ferch, Joe Absolom

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο Ian, ένας σκηνοθέτης ταινιών extreme sports, βρίσκεται στις Αυστριακές Αλπεις κοντά στα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει συγκροτήσει μια ομάδα έμπειρων σκιέρ, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν στα γυρίσματα μιας σκηνής για μια διαφήμιση. Η σκηνή αυτή βρίσκει τους τρεις σκιέρ, να καταδιώκονται από μια χιονοστιβάδα. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο καταφύγιο του Slobodan Pavle, ενός Σέρβου στρατηγού, εγκληματία πολέμου, που κρύβεται από τη διεθνή δικαιοσύνη. Ο στρατηγός και η ομάδα των πιστών στρατιωτών του θα αποτυπωθεί κατά λάθος από το κινηματογραφικό συνεργείο και έτσι θα ξεκινήσει μια λυσσαλέα καταδίωξη εναντίων των κινηματογραφιστών. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν κάθε κόλπο που ξέρουν, όπως σκι, σνόουμπορντ, "white water" ράφτινγκ και πολλά άλλα.

Φαντάζομαι ότι κάποιος κανόνας του κινηματογράφου λέει ότι, για να συνδεθούν οι διάφορες σκηνές μιας ταινίας, όσο ενδιαφέρουσες και αν είναι από μόνες τους, χρειάζεται ένα σενάριο. Το βασικό αυτό βήμα φαίνεται να ξέχασαν οι δημιουργοί του Extreme Ops. Μάζεψαν κάμποσες σκηνές καλοκουρντισμένης εντυπωσιακής δράσης, αλλά δεν φρόντισαν για να πετύχουν τη συνοχή τους. Προσπαθώντας να βασιστεί στην επιτυχία ταινιών όπως τα xXx και Vertical Limit, το Extreme Ops τελικά αποτυγχάνει, καταλήγοντας απλά χάσιμο χρόνου για το θεατή. Θα έλεγε κάποιος ότι την ταινία ίσως προτιμήσουν θαυμαστές των extreme sports. Αυτοί όμως προτιμούν να κυνηγούν στην πράξη τα όριά τους, αντί να δοκιμάζουν τις αντοχές τους μπροστά στη μεγάλη οθόνη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-07-2003  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.