The Ruins

Τα Ερείπια

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 91'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Carter Smith

Πρωταγωνιστούν: Jonathan Tucker, Jena Malone, Laura Ramsey, Shawn Ashmore, Joe Anderson

Κριτική: Αγγέλα Αϊδίνη

Δύο κολλητές φίλες, η Amy (Jena Malone) και η Stacey (Laura Ramsey) κάνουν διακοπές στο Μεξικό με τα αγόρια τους Jeff (Jonathan Tucker) και Eric (Shawn Ashmore). Οι τέσσερις φίλοι περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους απολαμβάνοντας τον ήλιο, την θάλασσα και τα πάρτυ. Λίγο πριν να φύγουν γνωρίζουν τον Γερμανό Mathias (Joe Anderson), που τους παροτρύνει να τον ακολουθήσουν στην αναζήτηση ενός αρχαίου μνημείου των Μάγια, κρυμμένο μέσα στη ζούγκλα, όπου έχει ήδη κατασκηνώσει ο αδερφός του μαζί με μια φίλη του αρχαιολόγο. Αναζητώντας λίγη περιπέτεια πριν τελειώσουν τις διακοπές τους τα παιδιά αποφασίζουν να του κάνουν παρέα, έχοντας μαζί τους και έναν έλληνα τον Δημήτρη (Dimitri Baveas). Φτάνοντας στην περιοχή αντικρίζουν μια πέτρινη κατασκευή καλυμμένη από ένα περίεργο φυτό καθώς και απειλητικούς αυτόχθονες που τους αναγκάζουν να παραμείνουν εκεί. Μια μάχη επιβίωσης ξεκινά σε αυτόν τον αρχαίο τόπο που κρύβει θανατηφόρα μυστικά.

Ένα καλογυρισμένο θρίλερ, βασισμένο στην κλασική συνταγή- μια παρέα φίλων που μπλέκει άσχημα- χωρίς παρόλα αυτά να είναι προβλέψιμο ή βαρετό. Ο σκηνοθέτης Carter Smith χρησιμοποιεί τα κλισέ των ταινιών τρόμου με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν φρέσκα και απολύτως απαραίτητα, σε μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Scott B. Smith, ο οποίος έγραψε και το σενάριο της ταινίας. Πολύ αγωνία, φόβος και αρκετό 'δικαιολογημένο' αίμα είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά του «The Ruins» που το κατατάσσουν σε μια από τις πιο αξιοπρεπείς ταινίες του είδους για αυτή την χρονιά, χωρίς να εγκλωβίζεται σε αυτά. Ο σκηνοθέτης ,εξερευνώντας από την αρχή τους χαρακτήρες και δίνοντας τους ταυτότητα, τους βάζει σε έναν αγώνα επιβίωσης παρατηρώντας τις αντιδράσεις τους στα μη αναστρέψιμα γεγονότα, ενώ παράλληλα παίζει με τις προσδοκίες του θεατή.

Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι 'αυτό' που απειλεί τους ήρωες δεν συμβαδίζει απόλυτα με το 'μυστηριακό' του αρχαίου τόπου, όπως και κάποια στερεότυπα λόγω είδους, πρόκειται για ένα θρίλερ που μάλλον θα αρέσει στους fans, με καλές ερμηνείες και όχι πολύ γνωστά πρόσωπα, κάτι που βοηθά στην πειστικότητα της ταινίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 31-07-2008  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.