Manuale D' Amore 2

Το Εγχειρίδιο Του Έρωτα 2

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Giovanni Veronesi

Πρωταγωνιστούν: Carlo Verdone, Monica Bellucci, Riccardo Scamarcio, Fabio Volo, Sergio Rubini

Κριτική: Αγγέλα Αϊδίνη

Ο Nicola (Riccardo Scamarcio) τραυματίζεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μένει παράλυτος. Στο νοσοκομείο γνωρίζει την πανέμορφη φυσικοθεραπεύτρια του Lucia (Monica Bellucci) και την ερωτεύεται. Ο Franco (Fabio Volo) και η Manuela (Barbora Bobulova) προσπαθούν να κάνουν παιδί και πηγαίνουν στην Βαρκελώνη, σε ειδική κλινική για να τα καταφέρουν. Ο Fosco (Sergio Rubini) και ο Filippo (Antonio Albanese), ένα γκέι ζευγάρι, παντρεύονται και ο 50χρονος παντρεμένος Ernesto (Carlo Verdone) αναπτύσσει μια παράνομη ερωτική σχέση με την κατά πολλά χρόνια μικρότερη του Cecilia (Elsa Pataky). Τέσσερις ιστορίες που συνδέονται μέσω του ραδιοφωνικού προγράμματος του DJ Fulvio, μας διηγείται ο ιταλός σκηνοθέτης Giovani Veronesi στο sequel του πρώτου «Manuale D' Amore».

Μετά την επιτυχία του 2005 το 'Εγχειρίδιο Του Έρωτα' επιστρέφει κι αυτή τη φορά με πολύ δυνατά χαρτιά! Η συμμετοχή της εκρηκτικής Monica Bellucci αυξάνει αυτομάτως το ενδιαφέρον για την ταινία και κυρίως λόγω της περίφημης ερωτικής σκηνής με τον παραπληγικό Nicola. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Veronesi μας παρουσιάζει τέσσερις σπονδυλωτές ερωτικές ιστορίες με πολύ χιούμορ και ζεστασιά, ερωτισμό και τρυφερότητα. Η κάθε μία έχει την ιδιαιτερότητά της και το ενδιαφέρον της με μικρές διαφορές, ενώ το κοινό τους σημείο είναι η αγάπη σε διαφορετικές μορφές και από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ο παθιασμένος έρωτας, η μητρότητα και η ομοφυλοφιλία μπλέκονται στις τέσσερις ιστορίες που αφηγηματικά μοιάζουν να μην συνδέονται, χωρίς παρόλα αυτά να φαίνονται άσχετες μεταξύ τους. Αντίθετα το γεγονός ότι λειτουργούν ανεξάρτητα και κερδίζουν ξεχωριστά το ενδιαφέρον κάνει ακόμη πιο απαιτητική την δουλειά του Veronesi. Με αρκετά καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς και σκηνοθετική 'απλότητα' οι ανθρώπινες σχέσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο με έναν πολύ 'ανθρώπινο' τρόπο και η Ιταλία μας δίνει μια ταινία τόσο αστεία όσο και ερωτική.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-08-2008  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.