The Bank Job

The Bank Job: Το Μεγάλο Κόλπο

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 111'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Roger Donaldson

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore, Daniel Mays, James Faulkner

Κριτική: Αγγέλα Αϊδίνη

O Terry (Jason Statham), οικογενειάρχης πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από δελεαστική πρόταση της παλιάς του φίλης και πρώην μοντέλου, Martine (Saffron Burrows). Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να πιάσει την καλή και να εξασφαλίσει το υπόλοιπο τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειας του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει εις πέρας μαζί με τους φίλους του ληστεία στις θυρίδες μιας τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Martine. Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η καινούρια ταινία του αυστραλού Roger Donaldson («The Recruit»), εκτυλίσσεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του '70 και φιλοδοξεί να ρίξει φως σε μια υπόθεση μυστήριο, που καλύφθηκε ελάχιστα από τον Τύπο μετά από παρέμβαση των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας. Η πραγματική ληστεία έγινε το 1971 στην Lloyds Bank του Λονδίνου από άγνωστα άτομα, τα αποία αφαίρεσαν από τις θυρίδες αντικείμενα και χρήματα συνολικής αξίας 500.000 λιρών. Οι σεναριογράφοι του «The Bank Job» επιχειρούν να καλύψουν τα κενά τις ιστορίας μετά από έρευνα και να δώσουν την δική τους εκδοχή για το τι πραγματικά έγινε το 1971, χωρίς βέβαια να έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία. Μπορεί λοιπόν όσα βλέπουμε στην οθόνη να είναι αληθινά γεγονότα, μπορεί και απλώς φαντασίες...

Πρόκειται για μια περιπέτεια Bρετανικής παραγωγής, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ιστορίες που αναπτύσσονται παράλληλα και έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: την ληστεία. Ο Donaldson συνθέτει ένα περίπλοκο σκηνικό δίνοντάς μας σταδιακά μεγάλο αριθμό στοιχείων και εμπλέκοντας στην κύρια πλοκή πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και καταστάσεις, απαιτώντας έτσι την προσοχή του θεατή σε μόνιμη βάση. Παρόλα αυτά η ταινία δίνει την εντύπωση ότι κάτι λείπει από την σύνθεση, που παρά την περιπλοκότητά της κάποιες φορές γίνεται βαρετή.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-07-2008  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.