The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian

Το Χρονικό Της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 147'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Andrew Adamson

Πρωταγωνιστούν: Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell

Κριτική: Αγγέλα Αϊδίνη

Τα αδέλφια Pevensie (Peter, Susan, Edmund και Lucy) επιστρέφουν στην Νάρνια μετά από ένα χρόνο για να την σώσουν από την κυριαρχία του κακού βασιλιά Miraz (Sergio Castellitto) που έχει προκαλέσει αρκετά δεινά στους Ναρνιανούς. Μέσα από ένα υπόγειο σταθμό τρένου του Λονδίνου κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου οι τέσσερις μικροί ήρωες μεταφέρονται μαγικά σε ένα Ναρνιανό νησί και διαπιστώνουν πως εκεί έχουν περάσει 1300 Ναρνιανά χρόνια και όλα είναι διαφορετικά. Οι Ναρνιανοί έχουν κρυφτεί βαθιά στα δάση, η μαγεία έχει χαθεί από τον τόπο αυτό και ένας νεαρός πρίγκιπας, ο Πρίγκιπας Caspian (Ben Barnes) προσπαθεί να πάρει από τον βασιλιά Miraz τον θρόνο που δικαιωματικά του ανήκει. Αρχικά χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Aslan, του λιονταριού που τους βοήθησε στο «The Lion, The Witch And The Wardrobe», έχοντας μαζί τους όμως ένα ατρόμητο ποντίκι -με την φωνή του γνωστού Βρετανού κωμικού Eddie Izzard-, δύο νάνους και έναν ασβό τα αδέλφια Pevensie θα βοηθήσουν τον πρίγκιπα Caspian να κερδίσει τον θρόνο και θα αποκαταστήσουν την ειρήνη στην Νάρνια.

Ο σκηνοθέτης Andrew Adamson («Shrek») επιστρέφει με την μεταφορά του δεύτερου βιβλίου από την σειρά 'The Chronicles Of Narnia' του C.S.Lewis, με μια πιο ώριμη κινηματογραφική ματιά. Η ατάκα του Aslan, του παντοδύναμου λιονταριού της Νάρνια, ότι «τίποτα δεν συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο δυο φορές» θα μπορούσε να αναφέρεται και στην ίδια την ταινία, που είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη και ως προς το ύφος αλλά και ως προς τις προθέσεις του σκηνοθέτη. Θυμίζοντας περισσότερο ταινίες φαντασίας όπως το «The Lord Of The Rings παρά παιδικό παραμύθι όπως ήταν το πρώτο «Narnia» η ταινία αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται το ίδιο ενδιαφέρουσα και για μεγάλους. Με φοβερές μάχες- χωρίς παρόλα αυτά σταγόνα αίματος επί της οθόνης-, πιο ώριμους χαρακτήρες και συνειδητοποιημένη σκηνοθεσία αυτή η «Νarnia» αποστασιοποιείται από την απλοϊκότητα της πρώτης.

Στο cast προστίθεται ο νεαρός και γοητευτικός Ben Barnes («Stardust») στον ρόλο του πρίγκιπα Caspian, με μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία, ενώ η υπόλοιπη παρέα παραμένει η ίδια, αν και τρία χρόνια γηραιότερη. To «The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian» πακετάρει σε 2,5 'γεμάτες' ώρες, χιούμορ, μαγεία και δράση που μπορούν να απολαύσουν το ίδιο όλες οι ηλικίες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-08-2008  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.