Scorched

Υποψήφιοι Ληστές

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 89'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gavin Grazer

Πρωταγωνιστούν: Rachael Leigh Cook, Paulo Costanzo, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, John Cleese

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Όπως ξέρουμε, σχεδόν κάθε μέρα γίνονται ληστείες σε τράπεζες. Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη η τοπική τράπεζα θα μπει στο στόχαστρο όχι ενός αλλά" τριών ληστών. Ο Stuart Stein είναι ταμίας στην τράπεζα, και αποφασίζει να «δανειστεί» 250.000 δολάρια από το θησαυροφυλάκιο για δυο μέρες. Στο μεταξύ θα τα «επενδύσει» στο Λας Βέγκας ποντάροντάς τα όλα στο μαύρο. Η Sheila Rilo μετά από το χωρισμό της με τον manager της τράπεζας αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Σχεδιάζει λοιπόν να κλέψει 40.000 δολάρια, από τα Αυτόματα Μηχανήματα Τραπεζικών Συναλλαγών. Ο βοηθός μάνατζερ Jason Valley θα ληστέψει την τράπεζα, αφαιρώντας ένα ικανό ποσό από τον λογαριασμό του εκκεντρικού εκατομμυριούχου Charles Merchant. Οι τρεις επίδοξοι ληστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με κωμικές καταστάσεις όταν θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν ταυτόχρονα τα σχέδιά τους.

Το Scorched είναι μια ενδιαφέρουσα κωμωδία χαρακτήρων με το έξυπνο εύρημα τριών υπαλλήλων τράπεζας να οργανώνουν μια ληστεία την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα. Μπορεί να μην καταφέρνουν τη ληστεία, πετυχαίνουν όμως να στήσουν ένα ξεκαρδιστικό σκηνικό. Καθένας από τους χαρακτήρες είναι καλοστημένος και διαθέτει τη δική του τρέλα. Ειδικά όμως ο ρόλος του εκκεντρικού -για να μην πούμε παρανοϊκού- εκατομμυριούχου ταιριάζει γάντι στον John Cleese. Οι παράλληλες ιστορίες διαπλέκονται σωστά χωρίς να χάνεται ο ειρμός της ιστορίας ενώ τα σκηνοθετικά ευρήματα του Gavin Grazer δίνουν στην ταινία ενέργεια και γέλια. Σε μια εποχή που το γέλιο είναι είδος προς εξαφάνιση, το Scorched είναι μια καλή επιλογή για την βραδινή σας βόλτα σε θερινό σινεμά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-06-2003  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.