Identity

Ταυτότητα

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James Mangold

Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Jake Busey, Rebecca De DeMornay, Clea Duvall, Ray Liotta

Κριτική: Δημήτρης Σπανός

Ένας οδηγός λιμουζίνας που συνοδεύει μια τηλεοπτική ηθοποιό, ένας αστυνομικός που μεταφέρει ένα καταδικασμένο δολοφόνο, μια πόρνη, ένα ζευγάρι νιόπαντροι και μια οικογένεια, άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο σε ένα μοτέλ στη μέση του πουθενά. Η καταιγίδα τους έχει αποκλείσει εκεί και δεν μπορούν να φύγουν καθώς οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Η ανακούφισή τους που βρήκαν κάπου να ξαποστάσουν σύντομα αντικαθίσταται με τρόμο, καθώς αρχίζουν ένας ένας να δολοφονούνται! Στην αρχή όλοι υποψιάζονται το προφανές, τον καταδικασμένο δολοφόνο. Όταν όμως προστίθεται και εκείνος στη λίστα των θυμάτων και οι φόνοι συνεχίζονται, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο.

Η ιστορία του Identity είναι σαφώς επηρεασμένη από τους "10 Μικρούς Νέγρους" της Agatha Christie. Ο σκηνοθέτης James Mangold δοκιμάζεται στην δύσκολη κατηγορία του θρίλλερ, μετά την κομεντί Kate & Leopold, το Girl Interrupted το Copland και το ρομαντικό Heavy και τα καταφέρνει μια χαρά. Μεταδίδει επιτυχημένα στον θεατή την αίσθηση της κλειστοφοβίας. Παρόλο που η ταινία διαδραματίζεται σε έναν υποτιθέμενο ανοιχτό χώρο, οι ήρωες για να σώσουν τις ζωές τους αναγκάζονται να μείνουν ενωμένοι σε ένα δωμάτιο ενώ σε σχεδόν σε όλη την ταινία βρέχει καταρρακτωδώς. Το καστ, ενώ δεν αποτελείται από "πρωτοκλασάτους" ηθοποιούς είναι αξιόλογο: John Cusack, Ray Liotta, Alfred Molina, Rebecca DeMornay. Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους ταινίες όσο ξεδιπλώνεται η ιστορία και αναλύονται οι χαρακτήρες αποκαλύπτονται αρκετά μυστικά που κρύβει ο καθένας ενώ ο δολοφόνος είναι ο τελευταίος που υποψιάζεται ο θεατής. Έτσι συμβαίνει και εδώ. Η "λύση" μπορεί να δυσαρεστήσει κάποιους. Το σίγουρο είναι πως κανένα ερώτημα δεν θα μείνει αναπάντητο όταν πέσουν οι τίτλοι του τέλους. Ατμοσφαιρική η μουσική του Alan Silvestri.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-06-2003  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.