Ali G Indahouse

Ο Αλι Τζι Στη Βουλή

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 88'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mark Mylod

Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Michael Gambon, Charles Dance, Kellie Bright, Martin Freeman

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

O Ali G είναι ένας ράπερ διαφορετικός από τους άλλους. ΚατΑ αρχήν είναι λευκός και εξαιρετικά αθυρόστομος. Ζει στη Βρετανία, μάχεται για τα κοινωνικά ζητήματα και παλεύει για να μην κλείσει το κέντρο νεότητας του West Staines, της περιοχής του. Μετά από προτροπές αποφασίζει ότι για να τα καταφέρει θα πρέπει να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές. Δεν γνωρίζει όμως ότι είναι το θύμα μιας πλεκτάνης που έχει στήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας για να εκθέσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η παγίδα θα λειτουργήσει και έτσι ο Ali G θα βρεθεί στο Βρετανικό κοινοβούλιο. Όπως είναι φυσικό ο πολιτικός στίβος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.

Ο Ali G, κατά κόσμο Sacha Baron Cohen, είναι ένας κωμικός πολύ δημοφιλής στην Αγγλία (αντίστοιχα με τον δικό μας Μ.Σεφερλή). Ο υπόλοιπος κόσμος τον έμαθε όταν εμφανίστηκε στο videoclip του "Music" στο ρόλο του σοφέρ της Madonna. Όπως κάθε τηλεοπτικός αστέρας που σέβεται τον εαυτό του, ο Ali G αποφάσισε να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος είναι πολύ απλός, να "χτυπήσει" και το Αμερικάνικο κοινό. Το αποτέλεσμα όμως είναι όπως το φοβόμαστε: με άφθονα χοντροκομμένα και κακόγουστα αστεία, σεξιστικές αναφορές και τραβηγμένες από τα μαλλιά καταστάσεις. Εκ των πραγμάτων η ταινία θα καταναλωθεί από τους πιτσιρικάδες των multiplex και σύντομα θα πάρει το δρόμο της για τα ράφια των videoclub.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-05-2003  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.