Unknown Pleasures

Αγνωστες Απολαύσεις

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 113'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jia Zhangke

Πρωταγωνιστούν: Wei Wei Zhao, Qiong Wu, Qing Feng Zhou, Hong Wei Wang, Ru Bai

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Xiao Ji και ο Bin Bin είναι δύο άνεργοι 19χρονοί στην πόλη Ντατόνγκ της Κίνας. Στη ζωή τους έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο τον οποίο ξοδεύουν κάνοντας βόλτες με τα μηχανάκια και συχνάζοντας στο περιθωριακό κέντρο ψυχαγωγίας. Ο Xiao Ji θα ερωτευτεί την όμορφη Qiao Qiao, χορεύτρια και μοντέλο. Εκείνη όμως είναι ήδη μαζί με τον Quiao San, ένα τοπικό τραμπούκο και μικρό μαφιόζο. Ο Xiao Ji δεν πτοείται. Από την άλλη ο Bin Bin ζει με την μητέρα του, μια εργάτρια στο τοπικό υφαντουργείο, η οποία προσπαθεί να τον πείσει ότι ο στρατός είναι η λύση για το μέλλον του. Ο Bin Bin κυκλοφορεί με την φίλη του Yuan Yuan και απολαμβάνουν τραγούδια καραόκε και ταινίες κινούμενων σχεδίων. Οι ζωές των δύο νέων μοιάζουν καταδικασμένες χωρίς μέλλον. Ζώντας σε μια επαρχιακή πόλη, περισσότερο κοντά στην Μογγολία παρά στο Πεκίνο, δεν έχουν χάσει το ενδιαφέρον για την πραγματικότητα την οποία παρακολουθούν με απάθεια από την τηλεόραση.

Οι "Αγνωστες Απολαύσεις" είναι μια ταινία του Jia Zhangke, ενός δυναμικού νέου Κινέζου σκηνοθέτη. Η ταινία βάζει στο στόχαστρο την πνευματική πτώση της Κινεζικής νεολαίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Χρησιμοποιώντας ψηφιακή κάμερα καταφέρνει να δώσει μια ρεαλιστική διάσταση. Πέρα όμως, από την πολιτικοκοινωνική προσέγγιση, η ταινία είναι μια μελέτη χαρακτήρων. Μια μελέτη νέων ανθρώπων του σήμερα, που υποφέρουν απομονωμένοι, απαθείς και συναισθηματικά κενοί. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ταινία, παράθυρο σε ένα κόσμο που ίσως ποτέ δεν θα ζήσουμε από κοντά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-05-2003  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.