X-Men 2

X-Men 2

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 119'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Bryan Singer

Πρωταγωνιστούν: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Famke Janssen, Halle Berry, Brian Cox

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Οι μεταλλαγμένοι είναι ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της εξέλιξης. Ζουν όμως σε ένα κόσμο όπου βρίσκονται στο επίκεντρο μίσους και προκαταλήψεων. Αν και πολλοί τους θεωρούν τέρατα της φύσης, οι X-Men και χιλιάδες άλλοι μεταλλαγμένοι σε όλο τον κόσμο καταφέρνουν να επιβιώνουν. Πάντοτε υπό την προστασία του καθηγητή Charles Xavier, προσπαθούν να ελέγξουν τις υπεράνθρωπες δυνάμεις τους και να τις χρησιμοποιήσουν για το κοινό καλό. Μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ από ένα μεταλλαγμένο, ενισχύεται το κλίμα φοβίας εναντίων των μεταλλαγμένων. Το κλίμα αυτό εκμεταλλεύεται ο καθηγητής Stryker ο οποίος έχει βάλει σκοπό να τους εξολοθρεύσει όλους. Ο άνθρωπος αυτός θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεργασία με τον φυλακισμένο Magneto για να εντοπίσει τον καθηγητή Xavier.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη μεταφορά των X-Men στη μεγάλη οθόνη, η ίδια ομάδα συντελεστών επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο στο έπος των μεταλλαγμένων. Χωρίς πολλές περιστροφές ομολογούμε ότι η ταινία είναι ο ορισμός του blockbuster. Τα εφέ είναι προσεγμένα και πειστικότατα. Η υπόθεση όμως είναι ενδιαφέρουσα αποφεύγοντας το κλασσικό πρότυπο (εισαγωγή - ανατροπή - λύτρωση), ενώ ταυτόχρονα δεν φοβάται να μεταφέρει την μαγεία του comic στην μεγάλη οθόνη. Σε μερικούς ίσως φανεί ανούσια και κουραστική η παρέλαση δεκάδων ηρώων όπου καθένας έχει την δική του «μαγική» ιδιότητα. Αυτή όμως είναι η μαγεία του concept των X-Men, ότι δηλαδή οι μεταλλάξεις στους ανθρώπους λειτουργούν με μια ανεξέλεγκτη ποικιλομορφία. Παράλληλα με την βασική της πλοκή η ταινία προχωρά μικρότερες υποιστορίες για την ερωτική έλξη των ηρώων αλλά και το παρελθόν τους. Ευτυχώς όμως οι υποιστορίες αυτές δεν ξεφεύγουν σε έκταση ώστε να κουράσουν ή να αποσπάσουν εντελώς την προσοχή. Το X-Men 2 (που στις ΗΠΑ βγήκε στις αίθουσες σαν X2: X-Men United) είναι από τις λίγες περιπτώσεις που το sequel μιας ταινίας είναι εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο, με την αρχική.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-05-2003  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.