Dreamcatcher

Ονειροπαγίδα

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 136'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Lawrence Kasdan

Πρωταγωνιστούν: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Είκοσι χρόνια πριν τέσσερις νέοι στην πόλη του Maine είχαν μια περίεργη εμπειρία. Οι Jonesy, Henry, Pete και Beaver έσωσαν ένα παιδί από τη σκληρότητα των συνομηλίκων τους και το έκαναν μέλος της παρέας τους. Ο Duddits, εκείνο το παιδί, τους χάρισε απόκοσμες δυνάμεις. Στο σήμερα οι τέσσερίς τους είναι ενήλικες, με διαφορετικές ζωές και τελείως διαφορετικά προβλήματα. Στη διάρκεια ενός ταξιδιού στα δάση του Maine πέφτουν μέσα σε μια χιονοθύελλα. Ένα ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός από αυτούς, δεν προκαλεί την υποψία σε κανέναν ότι σηματοδοτεί την επιστροφή του απόκοσμου στοιχείου που κάποτε είχε συνδεθεί, κατά κάποιο τρόπο, με τον Duddits. Θα πρέπει να αντιμετωπίσου μια απόκοσμη δύναμη ενώ παράλληλα μια στρατιωτική ομάδα κινείται ύποπτα στην περιοχή.

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο, το Dreamcatcher έχει την δύναμη του συγγραφέα του. Και μόνο το άκουσμα του ονόματος «Steven King» δημιουργεί προσδοκίες για μια σπουδαία ταινία. Το Dreamcatcher ξεκινά εντυπωσιακά με ένα αρχικό ημίωρο που ενισχύει τις προσδοκίες. Η συνέχεια όμως δεν ικανοποιεί τον θεατή και για αυτό μάλλον φταίει ο σκηνοθέτης Lawrence Kasdan. Αντί να επενδύσει στην δημιουργία ενός κλίματος αγωνίας, προτίμησε να ακολουθήσει μια προσέγγιση στα όρια του splatter θρίλερ. Χωρίς να πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία του King, σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, περισσότερο συνεκτικό και ατμοσφαιρικό. Σε τελική ανάλυση όμως η ταινία δεν είναι κακή, εάν φυσικά σας αρέσουν τα θρίλερ με μια δόση αίματος και επιστημονικής φαντασίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-04-2003  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.