Novo

Novo

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 98'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jean Piere Limousin

Πρωταγωνιστούν: Eduardo Noriega, Anna Mouglalis, Nathalie Richard, Eric Caravaca, Paz Vega

Κριτική: Μαρία Βουγιουκαλάκη

Μετά από ένα τραυματικό σοκ ο Graham ταλαιπωρείται από αμνησία. Δεν μπορεί να θυμάται τι έκανε και με ποιον πριν από ένα τέταρτο. Οι αναμνήσεις του περιορίζονται στα τελευταία δέκα λεπτά. Η προϊσταμένη του εκμεταλλεύεται την πάθησή του και εκπληρώνει μαζί του τις σεξουαλικές φαντασιώσεις της. Κάποια στιγμή όμως στην εταιρία πιάνει δουλειά η πανέμορφη νεαρή Ir?ne και ερωτεύονται παράφορα. Η Ir?ne είναι μια ερωτική και δυναμική κοπέλα που φαίνεται να έχει κάποιο λόγο που ήρθε στην ζωή του. Ο Graham μοιάζει να πηγαίνει καλύτερα αλλά τα πρόσωπα του παρελθόντος φαίνονται να τον κυνηγάνε ακόμα προσπαθώντας να τον κάνουν να αποκτήσει την χαμένη του μνήμη.

Tο επιχείρημα του εξαιρετικού Memento του Christopher Nolan προσπαθεί να επαναλάβει, με πολύ διαφορετικό βέβαια σκοπό ο Jean Piere Limousin στο Novo όμως χωρίς ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα. Σίγουρα οι προθέσεις του σκηνοθέτη ήταν οι καλύτερες και η καθοδήγηση των ηθοποιών είναι κάτι περισσότερο από λεπτομερέστατη η μπερδεμένη σκηνοθεσία δεν θα βοηθήσει. Και οι δύο πρωταγωνιστές φαίνονται να προσπαθούν και να αποδίδουν στους ρόλους τους (ιδίως ο Noriega δίνει μια από τις πιο ολοκληρωμένες ερμηνείες αποπροσανατολισμένου ανθρώπου)το ανεπαρκές όμως σενάριο και το άθλιο μοντάζ σε μια ταινία που το έχει τόσο ανάγκη θα μας κουράσουν αφόρητα! Ίσως το ατού της ταινίας να είναι οι καλογυρισμένες και πραγματικά αισθησιακές ερωτικές σκηνές που δείχνουν την καλή χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού και το πόσο βοηθάει η αγάπη στο να αλλάξουμε ουσιαστικά την ζωή μας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-04-2003  |  Διανομή: Playtime

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.