Hitman

Hitman, Εκτελεστής 47

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Xavier Gens

Πρωταγωνιστούν: Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen

Κείμενο: Σπύρος Θωμόπουλος

Το Πρακτορείο είναι μια διεθνής οργάνωση που παίρνει ορφανά παιδιά και τα εκπαιδεύει συστηματικά για να γίνουν πληρωμένοι δολοφόνοι. Ένας από αυτούς, ο Εκτελεστής 47 (Timothy Olyphant), διατάζεται να δολοφονήσει τον Belicoff (Ulrich Thomsen), έναν διεφθαρμένο Ρώσο πολιτικό. Η δολοφονία είναι επιτυχής, αλλά σύντομα ο ίδιος πολιτικός εμφανίζεται ζωντανός στην τηλεόραση! Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει τι πήγε στραβά, ο Εκτελεστής 47 μπλέκεται σε μια συνομωσία και χωρίς να το καταλάβει έχει την Ιντερπόλ και τη Ρωσική Αστυνομία να τον καταδιώκουν. Με συνοδό μια πρώην πόρνη του Belicoff (Olga Kurylenko) ταξιδεύει στην ανατολική Ευρώπη και την Κωνσταντινούπολη προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά και να ξεκαθαρίσει το όνομά του.

Η καινούρια ταινία του Xavier Gens, τον οποίο είχαμε γνωρίσει με το απαράδεκτα σαδιστικό gore «Frontiere(s)», αποτελεί τη μεταφορά του επιτυχημένου videogame, που μετρά ήδη τέσσερα 'επεισόδια'. Με το όνομα του Vin Diesel στην παραγωγή σε ρόλο κράχτη και το τραγελαφικά ανεκδιήγητο σενάριο του Skip Woods («Swordfish»), το «Hitman» είναι σίγουρο ότι θ' απογοητεύσει ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του παιχνιδιού, με τις βαρετές απλοποιήσεις και τις κούφιες κινήσεις εντυπωσιασμού, πόσο μάλλον όλους τους υπόλοιπους που περιμένουν να δουν μια τυπική περιπέτεια νέας γενιάς. Χαρακτήρες-καρικατούρες, χλιαρή δράση, απουσία ρυθμού, μονοδιάστατες ερμηνείες και ανατροπές από... το διάστημα συνθέτουν όλο αυτό το πανηγυράκι που θέλει να ονομαστεί 'action thriller'. Την εποχή του νέου James Bond και του Jason Bourne, πού πας ρε κακομοίρη;

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 29-11-2007  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.