The Hours

Οι Ωρες

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 114'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Stephen Daldry

Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman, Ed Harris, Toni Collette

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 η διάσημη συγγραφέας Virginia Woolf, ζει σε ένα προάστιο του Λονδίνου. Εκεί με τη βοήθεια του συζύγου της προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα ψυχικά της προβλήματα και ξεκινά να γράψει το πρώτο της σημαντικό μυθιστόρημα, την Mrs. Dalloway. Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, η Laura Brown είναι μια τυπική σύζυγος και μητέρα στο Λος Αντζελες στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Laura ξεκινά να διαβάζει το «Mrs. Dalloway» και ταυτίζεται τόσο πολύ με το βιβλίο που παίρνει μια απόφαση που θα επηρεάσει για πάντα τη ζωή της αλλά και την οικογένειά της. Τέλος στη Νέα Υόρκη του σήμερα, η Clarissa Vaughan, είναι μια γυναίκα καριέρας, μια σύγχρονη Mrs. Dalloway. Είναι ερωτευμένη με το φίλο της, Richard, έναν ταλαντούχο ποιητή ο οποίος πεθαίνει από AIDS. Η ίδια έχει αναλάβει να οργανώσει ένα πάρτι προς τιμή του, με την ευκαιρία της βράβευσής του. Καθεμία από τις ηρωίδες θα συνειδητοποιήσουν μέσα σε μια μέρα της ζωής τους τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται ενώ παράλληλα οι τρεις ιστορίες θα συγκλίνουν απρόσμενα.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Michael Cunningham και διαθέτει μια ισχυρότατη τριάδα πρωταγωνιστριών. Nicole Kidman, Julianne Moore και Meryl Streep ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια ταινία που δίνει με μοναδικό τρόπο τα αδιέξοδα των γυναικών και τις προσπάθειές τους να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Ανάλογα με την εποχή της καθεμίας, οι ηρωίδες αντιμετωπίζουν το κοινωνικό περιβάλλον κάθε εποχής, την σεξουαλικότητά τους και τα αδιέξοδά τους. Αξίζει να σημειωθεί και η ερμηνεία του Ed Harris στο ρόλο του Richard. Η σκηνοθεσία του Stephen Daldry είναι εξαιρετική και σε συνδυασμό με την προσεγμένη φωτογραφία δίνουν ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό από τη στιγμή που η ταινία διαδραματίζεται σε τρεις χρονικές περιόδους, καθεμία από τις οποίες έχει διαφορετικό στυλ και προσέγγιση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ομοιογενές και κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος. Το The Hours είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες της σαιζόν.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-03-2003  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.