Η Λιζα Και Ολοι Οι Αλλοι

Η Λίζα Και Όλοι Οι Αλλοι

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Νίκος Περράκης

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μουτσάτσου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Παρθένης, Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Χρανιώτης

Κριτική: Μυρτώ Λαζαρίδου

Η Λίζα είναι μία εικοσάχρονη νεαρή κοπέλα από εύπορη οικογένεια, η οποία δουλεύει σε γυναικείο περιοδικό κρατώντας μία στήλη για θέματα σχέσεων και σεξ. Παρά τις συμβουλές που δίνει στις αναγνώστριές της για την επιλογή του τέλειου άνδρα, η ίδια πέφτει πάντα στον λάθος άνθρωπο. Αποφασίζει να ξεφύγει από τους κανόνες που έχει επιβάλει η ίδια στον εαυτό της, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό Πάρη και καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε μία καινούρια, αβέβαιη περιπέτεια μαζί του και στην επανασύνδεση με τον πρώην φίλο της το Γιάννη, ο οποίος την διεκδικεί μετά το τελευταίο παραστράτημά του.

Ο Περάκης μετά τη «Φούσκα», στην οποία παρωδεί την Ελληνική τρομοκρατία αποφασίζει νΑ ασχοληθεί με πιο light θέματα, σκηνοθετώντας μία ρομαντική κωμωδία στα πρότυπα των νεανικών αμερικάνικων ταινιών. Η ταινία έχει έντονα χρώματα και αισθητική της ροζ παραφιλολογίας του Cosmopolitan, απευθύνεται σε γυναικείο κυρίως κοινό στη ηλικία των teens. Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο ρόλο της Λίζας είναι γλυκιά και χαριτωμένη όμως δεν καταφέρνει να πιάσει τη σπιρτάδα της κωμωδίας. Ο Αλέξανδρος Παρθένης (Πάρις) ενώ κερδίζει την καρδιά της πρωταγωνίστριας χάνει τελικά τις εντυπώσεις, σΑ αντίθεση με τον "αντίζηλό" του Γιώργο Καραμίχο (Γιάννης). Οι guest stars που πλαισιώνουν την πρωταγωνίστρια σε μικρές εμβόλιμες σκηνές (Αντώνης Καφεντόπουλος, Ντίνος Αυγουστίδης, Μαρία Μπακοδήμου, Σόφη Ζανίνου, Ρένος Χαραλαμπίδης κ.α) δεν καταφέρνουν να απογειώσουν την κωμωδία εκτός ίσως της μοναδικής σκηνής με τον Γιάννη Αγγελάκη στο ρόλο του τραβεστί πρώην γκαραζιέρη! Ο Περάκης λέει ότι «στην Λίζα και τον κόσμο της είδε τη μοναδική ευκαιρία να καταπιαστεί με όλα τα ασήμαντα που τον γοήτευαν αλλά ποτέ δεν είχε τον κινηματογραφικό χρόνο νΑ ασχοληθεί» Μήπως τελικά ήταν τόσο ασήμαντα που δεν άξιζε καν τον κόπο;

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-03-2003  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.