2 Days In Paris

2 Μέρες Στο Παρίσι

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Julie Delpy

Πρωταγωνιστούν: Julie Delpy, Adam Goldberg, Daniel Br?hl, Marie Pillet, Albert Delpy

Κριτική: Σπύρος Θωμόπουλος

Η Marion (Julie Delpy) και ο Jack (Adam Goldberg) είναι ζευγάρι εδώ και δύο χρόνια. Εκείνη, παριζιάνα διοπτροφόρα φωτογράφος που κατοικεί τελευταίως στη Νέα Υόρκη, κι εκείνος, βέρος νεοϋορκέζος διακοσμητής εβραϊκής καταγωγής. Επιστρέφοντας από μια εβδομάδα διακοπών στη Βενετία, η οποία δεν εξελίχθηκε όσο ειδυλλιακά την περίμεναν, κάνουν μια διήμερη στάση στο Παρίσι για να παραλάβουν το γάτο της Marion που είχε αφήσει στο πατρικό της. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Jack να γνωρίσει τα 'πεθερικά' του και τη ζωή της γαλλικής πρωτεύουσας. Μόνο που ο δύστυχος Jack συνειδητοποιεί ότι το Παρίσι δεν είναι η ρομαντική φωλιά που φανταζόταν (χώρια που σε κάθε γωνιά τον περιμένει και ένας πρώην της Marion) και ότι η γαλλική φιλοξενία κρύβει τελικά πολλές εκπλήξεις...

Η δεύτερη μεγάλου μήκους σκηνοθετική απόπειρα της ηθοποιού Julie Delpy (η οποία υπογράφει και το σενάριο και το μοντάζ και τη μουσική επένδυση!) δεν αποτελεί μια ακόμα ανάλαφρη ρομαντική κομεντί, αλλά επιχειρεί μέσω του γλυκόπικρου ύφους της να σχολιάσει, αφενός, τις σημερινές σχέσεις και, αφετέρου, ν' απομυθοποιήσει τη γλυκανάλατη αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι για την 'Πόλη του Έρωτα'. Η σκηνοθέτις πατά άφοβα πάνω σε κάθε εύκαιρο κλισέ (των σχέσεων, της παριζιάνικης μυθολογίας, των ταινιών του είδους) μόνο και μόνο για να τα τσαλακώσει λίγο αργότερα, χωρίς να προσβάλει ούτε για μια στιγμή τη νοημοσύνη και τη διάθεση του θεατή. Η κάμερα στο χέρι, χωρίς να γίνεται κουραστική, ακολουθεί τους δύο πρωταγωνιστές επιτρέποντάς τους να κινηθούν ελεύθερα στον εκάστοτε διαθέσιμο χώρο ή ακόμα και ν' αυτοσχεδιάσουν, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία δύο αληθινών χαρακτήρων, ανθρώπων της διπλανής μας πόρτας. Χωρίς να είναι η ταινία που θ' αλλάξει τη ζωή σας, το «2 Days In Paris» ξεχωρίζει από το σωρό με τη φρεσκάδα και ο έξυπνο χιούμορ του.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 13-09-2007  |  Διανομή: Rosebud  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.