Thirteen Conversations About One Thing

Δεκατρείς Απόψεις Για Την Ευτυχία

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 103'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jill Sprecher

Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Alan Arkin, John Turturro, Amy Irving, Clea DuVall

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Δεκατρείς συζητήσεις για το ίδιο πράγμα. Τι είναι εκείνο που αναζητάει κάθε άνθρωπος στη ζωή του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο; Το χρήμα; Η δόξα; Η αγάπη; Η κατανόηση; Ο σεβασμός; Η ευτυχία; Η Jill Sprecher στη δεύτερή της ταινία παρουσιάζει ένα μωσαϊκό χαρακτήρων που κινούνται μέσα στην ίδια πόλη και ψάχνουν - οι περισσότεροι απεγνωσμένα- κάποιο νόημα στη ζωή τους. Ο καθηγητής των μαθηματικών που αντιμετωπίζει τα πάντα με την λογική, μέχρι την ημέρα που αποφασίζει να λειτουργήσει παρορμητικά και να εγκαταλείψει τη γυναίκα του. Ο διευθυντής που απολύει τον πιο χαρούμενο του υπάλληλο, επειδή η δική του ζωή καταρρέει, αποξενωμένος από το ναρκομανή γιο του και μακριά από τη γυναίκα του. Ο δικηγόρος που πιστεύει στο δίκαιο και τη σημασία της εντιμότητας μέχρι να διαπράξει και εκείνος ένα αδίκημα και να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι περισσότερο ρευστά από όσο πίστευε μέχρι τότε.

Τι κοινό μπορεί να έχουν; Αποτελούν ανθρώπους της διπλανής πόρτας, των οποίων οι έγνοιες και οι προβληματισμοί δεν διαφέρουν πολλές φορές από τα δικούς μας. Η Sprecher καταγράφει τη ζωή των ηρώων της με ρεαλισμό και ειλικρίνεια χωρίς να χαρίζεται στους χαρακτήρες της. Αγγίζει μερικά από τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας, όπως τη μοναξιά, την αποξένωση, την απατηλή αναζήτηση της ευτυχίας, χωρίς να γίνεται ηθικοπλαστική. Η λεπτομερής παρουσίαση του θέματος δημιουργεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες χαρακτήρων των τελευταίων ετών.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-02-2003  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.