Ken Park

Ken Park

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Larry Clark & Ed Lachman

Πρωταγωνιστούν: James Ransone, Tiffany Limos, Stephen Jasso, James Bullard, Mike Apaletegui

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Το Ken Park είναι η τελευταία δημιουργία του Larry Clark, και εστιάζει στις ζωές των μελών μιας παρέας εφήβων που ζουν στη μικρή πόλη Visalia της Καλιφόρνιας. Η ταινία ξεκινά με την αυτοκτονία του Ken Park ενός πιτσιρικά σε ένα πάρκο skateboard. Ακολούθως μας συστήνεται η παρέα της Visalia: o Tate, η Peaches, ο Claude και o Shawn. Καθένας από τους ήρωες αντιμετωπίζει την προβληματική του οικογένεια. Τα παιδιά μεταξύ τους είναι κολλητοί, όπως λένε, αν και δεν περνούν πολύ χρόνο μαζί, ούτε φαίνεται να γνωρίζουν πολλά πράγματα το ένα για την ζωή του άλλου.

Είναι αλήθεια ότι ο Larry Clark μας είχε ταρακουνήσει με το Kids (1995). Από τότε επιμένει στο ίδιο στυλ κινηματογράφου, ανεξάρτητου και επικεντρωμένου στις προβληματικές αμερικάνικες οικογένειες. Το Ken Park είναι μια ομάδα από παράλληλες ιστορίες, ειπωμένες με απίστευτο ρεαλισμό. Υπόθεση με την αυστηρή έννοια δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά υπάρχουν διάσπαρτες ιδέες με ενδιαφέρον γύρω από τις σχέσεις γονέων και παιδιών. Το Ken Park συνεχίζει στην ίδια οδό των δημιουργιών του Clark, ωμό και ακραίο περιγράφει το σεξ απογυμνώνοντας το από κάθε συναίσθημα. Πολλές σκηνές είναι τόσο αποκαλυπτικές που αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι υποκριτική ή απλά σεξ. Όπως δήλωσαν οι σκηνοθέτες Larry Clark και Ed Lachman τους πήρε χρόνια να εξασφαλίσουν τα χρήματα για να κάνουν την ταινία. Και αυτό δεν μου φαίνεται παράδοξο καθώς είμαι βέβαιος ότι τέτοιες ταινίες ενοχλούν αρκετούς ανθρώπους. Είναι όμως σπουδαίο να υπάρχουν ακόμη δημιουργοί που δεν σταματούν να προσπαθούν και καταφέρνουν να κάνουν τις ιδέες τους ταινίες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-03-2003  |  Διανομή: Playtime

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.