Catch Me If You Can

Πιάσε Με Αν Μπορείς

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 140'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Jennifer Garner, Martin Sheen, Christopher Walken

Κριτική: Μάριος Ρηγόπουλος

Ο Steven Spielberg επιστρέφει με την αληθινή ιστορία του Frank Abagnale Jr, ενός εφήβου που κατόρθωσε επί 5 χρόνια να υποκρίνεται διάφορους ρόλους και να κλέψει εν τέλει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια κυρίως από πλαστογράφηση επιταγών. Αν η ιστορία ήταν φανταστική, πολύ δύσκολα θα γινόταν πιστευτή. Κι όμως, όχι απλά είναι αληθινή αλλά υπήρχαν ακόμα πιο απίστευτα γεγονότα που δεν συμπεριελήφθησαν στην ταινία! Η ιστορία είναι αρκετά γνωστή στην Αμερική, με αποτέλεσμα ο Spielberg να μας δείχνει από την αρχή της ταινίας, την μεταφορά του κρατούμενου Abagnale από την Γαλλία στην Αμερική συνοδεία του επί 5 χρόνια καταδιώκτη του αστυνόμου Hanratty. Μέσα από την συζήτηση των δύο ανδρών, αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία, καθώς βλέπουμε την σχέση μεταξύ του νεαρού Frank με τον πατέρα του, και το πόσο τον επηρέασε στις μετέπειτα πράξεις του.

Η ταινία δεν είναι τόσο περιπετειώδης, αφού ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται στους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών παρά στην καταδίωξη προβάλλοντας ακόμα και τις σκηνές αυτές με ένα ήρεμο ρυθμό. Η ταινία πάντως δεν κουράζει, αφού το τέμπο είναι αρκετά γρήγορο κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο. Το μεγάλο όπλο της ταινίας είναι αναμφισβήτητα οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Ο DiCaprio είναι καλός στο ρόλο του επιτήδειου γόη, αν και θα μπορούσε να είναι πιο δυνατός στις συναισθηματικές σκηνές του χαρακτήρα του, ενώ ο Tom Hanks είναι εξαιρετικός στον ρόλο του στυγνού επαγγελματία αστυνομικού με τα δικά του οικογενειακά προβλήματα. Ο Christopher Walken όμως παραδίδει μια ερμηνεία εξαιρετική, αξέχαστη. Δυνατός, περήφανος και απόλυτα ανθρώπινος στη σχέση του με τον γιο του, είναι πραγματικά απολαυστικός σε κάθε σκηνή που συμμετέχει. Απόλυτα δικαιολογημένη η υποψηφιότητα για Oscar. Το Catch Me If You Can είναι μια ταινία πάνω σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, που ίσως δεν μείνει αξέχαστη στον θεατή είναι όμως αρκετά διασκεδαστική και προσεγμένη. Ελπίζουμε όχι και εκπαιδευτική!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-02-2003  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.