I Now Pronounce You Chuck And Larry

Ο Κύριος Του Κυρίου

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Dennis Dugan

Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Dan Aykroyd, Steve Buscemi

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Ο Chuck κι ο Larry είναι πυροσβέστες και κολλητοί φίλοι. Ο πρώτος αστείος και playboy με αμέτρητες επιτυχίες, ο δεύτερος χήρος με δύο παιδιά. Όταν ο Larry αποφασίσει να συμπεριλάβει τα παιδιά του στη διαθήκη του και να φροντίσει σχετικά με ασφάλειες κ.λ.π. θα κολλήσει στη γραφειοκρατία του συστήματος. Φοβισμένος λόγω επαγγέλματος ότι μπορεί να χάσει τη ζωή του ανά πάσα στιγμή βρίσκει ανέλπιστη λύση εξαργυρώνοντας μια χάρη που του χρωστά ο Chuck: του ζητά να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης ως ζευγάρι! Αρχικά υποθέτουν πως δεν θα μαθευτεί, αλλά όταν ελεγκτές ψάχνουν τα σκουπίδια τους κι εισβάλλουν στη προσωπική τους ζωή πρέπει να πείσουν πως είναι gay ζευγάρι. Στη συνέχεια η δικηγόρος τους που δεν γνωρίζει την αλήθεια προσπαθεί να τους βοηθήσει, ενώ σιγά σιγά οι δύο τους θα ανακηρυχτούν σε ινδάλματα για το gay πληθυσμό της πόλης!

Σκηνοθετεί ο Dennis Dugan («National Security», «The Benchwarmers») ενώ το χεράκι του στο σενάριο έχει βάλει κι ο Alexander Payne. Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, πάνω στο οποίο βασίζεται η επιτυχία μιας τέτοιας ταινίας, συναντούμε τον Adam Sandler και τον Kevin James (γνωστό από το «Hitch» αλλά και επιτυχημένα sit-coms και τη stand-up-comedy). Η χημεία τους είναι καλή και τα πάνε καλά στο ατακάρισμα. Στο ρόλο της sexy δικηγόρου - γλάστρας η Jessica Biel σε ένα αχρείαστο ρολάκι γι' αυτήν. Σε δεύτερους ρόλους συναντούμε γνωστά ονόματα (όπως τον πάντα απολαυστικό Steve Buscemi ως σπαστικό ερευνητή που προσπαθεί να αποδείξει πως ο γάμος είναι ψεύτικος!) και cameos.

Η ταινία είναι κωμωδία μεγάλου studio και βασίζεται σε γνωστά συμβάντα των τελευταίων ετών στις Η.Π.Α. που straight άνδρες κατέφυγαν στο γάμο για να διασφαλίσουν οικονομικά και συνταξιοδοτικά προνόμια. Τίθενται θέματα σχετικά με τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, την αντιμετώπιση της κοινωνίας απέναντι σε gay ζευγάρια και βλέπουμε πως ο Chuck που πάντα έκανε σεξιστικά αστεία και τώρα υποδύεται έναν gay, αντιμετωπίζει όσους τον κοροϊδεύουν. Ακόμα κι αυτά όμως είναι σε δεύτερο επίπεδο και ίσως όχι τόσο προσεγμένα θα έπρεπε, αλλά μη ξεχνάμε πως μιλάμε για made-in-Hollywood κωμωδία που δεν μπορεί να ξεφύγει από το political correct. Αστείο ίσως αλλά όχι και κάτι αξιομνημόνευτο, υποτίθεται ύμνος στην ανδρική φιλία που για χάρη της οι πρωταγωνιστές υπομένουν απίστευτα σκηνικά με ολίγον από προοδευτικά ηθικοπλαστικά μηνύματα, πάντα στο βάθος του κάδρου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-07-2007  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.