Mon Meilleur Ami

Ο Κολλητός Μου

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Patrice Leconte

Πρωταγωνιστούν: Daniel Auteuil, Dany Boon, Julie Gayet, Julie Durand, Henri Garcin

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

O Francois είναι ένας πετυχημένος έμπορος αντικών, έχει ένα υπέροχο διαμέρισμα και μία ζωή γεμάτη πλούσια σε συναναστροφές, πάρτυ και δείπνα. Όλα θα αλλάξουν όταν μια μέρα θα συνειδητοποιήσει ότι κανείς από τους...φίλους του, δεν τον συμπαθεί. Κι' όμως σε αυτή τη βασανιστική σκέψη τη λύση δίνει ο οδηγός ενός ταξί, ο Bruno που έτυχε να βρεθεί τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Ο Francois, έχει δέκα μέρες να αποδείξει ότι έχει ένα φίλο, προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα που έβαλε με τη συνεργάτη του.

Ο αγαπημένος γάλλος σκηνοθέτης Patrice Leconte καταπιάνεται εδώ με κάτι πιο ανάλαφρο από τα προηγούμενά του σχέδια. Αυτή η ταινία μπορεί να κατατάσσεται στη κατηγορία της κωμωδίας αλλά δεν ανήκει στο είδος που προκαλεί εύκολο γέλιο και επίσης όσα κωμικά στοιχεία έχει, άλλα τόσα δραματικά παρουσιάζονται. Κριτική σε μια κοινωνία που πια αποτελείται από παρέες αλλά όχι όμως από φίλους. Βάζει ως κεντρικό πρόσωπο τον Daniel Auteuil σε ένα ρόλο ελαφρώς διαφορετικό από αυτούς που τον έχουμε συνηθίσει. Διότι ο χαρακτήρας του Francois δεν είναι αγαπητός ούτε στα υπόλοιπα πρόσωπα της ταινίας ούτε αμέσως στο θεατή. Ο Leconte αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί ένα γνωστό κι έναν άγνωστο ηθοποιό στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Καλή επιλογή ο Dany Boon στο ρόλο του φιλικού και εθισμένου με κάθε είδους γενική γνώση Bruno που κερδίζει τη παράσταση. Το «Mon Meilleur Ami» είναι μια ευχάριστη κοινωνική κομεντί με λόγο ύπαρξης που παρακολουθείται ευχάριστα και δεν απογοητεύει. Ειδικά σε κάποιο θερινό κινηματογράφο αυτή τη περίοδο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-07-2007  |  Διανομή: Rosebud  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.