Evan Almighty

Νώε Για Μια Βδομάδα

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Tom Shadyac

Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Morgan Freeman, Lauren Graham, Wanda Sykes, John Goodman

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Πριν μερικά χρόνια, στο «Bruce Almighty» (Θεός Για Μια Βδομάδα) είχαμε παρακολουθήσει το ρεπόρτερ Bruce (Jim Carrey) να αποκτά θεϊκές ιδιότητες όταν ο ίδιος ο Θεός αποφάσισε να πάει διακοπές. Ένας από αυτούς που δοκίμασαν προσωπικά αυτές τις δυνάμεις ήταν ο ανταγωνιστής anchorman στο κανάλι Evan Baxter (Steve Carell)! Στο σήμερα, ο Evan έχει αποσυρθεί από τις ειδήσεις καθώς εκλέχθηκε γερουσιαστής του κογκρέσου. Με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά τους μετακομίζουν σε τεράστιο σπίτι στη Washington και οδηγώντας αλαζονικά το Hummer του ο Evan δηλώνει στις προγραμματικές του δηλώσεις: "I'm gonna change the world"! Αυτό ακριβώς θα ζητηθεί να κάνει από το Θεό (Morgan Freeman), ο οποίος εμφανίζεται μπροστά του και του ζητά να φτιάξει μια κιβωτό! Ακριβώς όπως ο Νώε στις γραφές. Όταν αποδεχθεί τη μοίρα του, με το μούσι να μεγαλώνει και φορτία ξυλείας να παραδίδονται στην αυλή του θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς κάνει όχι μόνο στην οικογένεια του και στους συνεργάτες του αλλά και σε όλους όσους τον βλέπουν καθώς κάμερες έχουν εγκατασταθεί στο σπίτι του καταγράφοντες τις προσπάθειες του να δημιουργήσει ένα σκάφος γιγαντιαίων διαστάσεων με σκοπό να διασώσει ζευγάρια κάθε είδους ζώων που καταφθάνουν από παντού απέναντι σε μια άγνωστη επικείμενη πλημμύρα!

Το δίδυμο σεναριογράφου Steve Oedekerk και σκηνοθέτη Tom Shadyac ξαναχτυπούν μετά την τεράστια επιτυχία του Bruce Almighty στα ταμεία. Αυτή τη φορά διαθέτουν το μεγαλύτερο budget όλων των εποχών για κωμωδία που τους οπλίζει με θράσος να δημιουργήσουν κάτι 'θεϊκών' διαστάσεων. Ατυχούν όμως καθώς Jim Carrey και Jennifer Aniston αρνήθηκαν να επαναλάβουν τους ρόλους τους. Έτσι το σενάριο στήθηκε γύρω από το χαρακτήρα του Steve Carell που είχε μικρό ρόλο στη πρώτη ταινία αν κι έβγαζε πολύ γέλιο. Ο Carell, που μετά το 2003 έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστα πράγματα και έχει επιβεβαιώσει όσους υποστήριζαν πως είναι εκπληκτικός κωμικός, κατόρθωσε να μπει στη παρέα των 'frat pack' (Jack Black, Ben Stiller, Vince Vaughn, Will Ferrell, Owen και Luke Wilson) και συμμετείχε σε κωμωδίες όπως: «Anchorman», «Melinda & Melinda», «Bewitched», «The 40 Year Old Virgin», «Little Miss Sunshine», ενώ φέτος απέσπασε και Χρυσή Σφαίρα για τη συμμετοχή του στο αμερικάνικο «The Office»! Τη σύζυγο του Joan ερμηνεύει η Lauren Graham ('Gilmore Girls').

Μια κωμωδία με καλές προθέσεις κι έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή θα όφειλε να προσφέρει απλόχερα περισσότερο γέλιο. Σεβαστό το επίκαιρο οικολογικό "save the planet - protect the earth" ανάγνωσμα και όμορφα δοσμένο απέναντι σε πολιτικούς και κάθε είδους παρτάκιδες, αν και ελαφρώς απλοϊκό στο φινάλε της ταινίας. Το «Evan Almighty» έχει τη τύχη να ανήκει στη μικρή μερίδα sequels που διαφοροποιούνται και δεν επαναλαμβάνουν το πρωτότυπο film, αυτό όμως δυστυχώς δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο από αυτό, ούτε καν ότι επαναλαμβάνει τη κωμική επιτυχία του. Ευχάριστη παρακολούθηση, ολίγο έως αρκετό γέλιο (εξαρτάται από τη διάθεση του θεατή πάντα) και μια ταινία που δεν ξεφεύγει τόσο ώστε να χαραχθεί στο μυαλό και να προστεθεί στη λίστα με τις πραγματικά σπουδαίες κωμωδίες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-07-2007  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.