New York Waiting

Περιμένοντας Στη Νέα Υόρκη

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 89'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Joachim Heden

Πρωταγωνιστούν: Chris Stewart, Annie Woods, Katrina Nelson, Don Wildman, Molly Fix

Κριτική: Σπύρος Θωμόπουλος

Ο Sidney (Chris Stewart) είναι ακόμα προσκολημένος στο παρελθόν, στον έρωτά του για την Coreen (Katrina Nelson), παρά την αδιαφορία της. Σαν ύστατη προσπάθεια επανασύνδεσης, της στέλνει ένα αεροπορικό εισιτήριο για τη Νέα Υόρκη, όπου κάποια συγκεκριμένη μέρα και ώρα, της δίνει ραντεβού στην κορυφή του Empire State Building. Για να σιγουρευτεί ότι δε θα υπάρξουν πισωγυρίσματα, πετάει το κινητό του στη θάλασσα. Έχοντας δύο μέρες να 'σκοτώσει' μέχρι την ώρα της συνάντησης, περιπλανιέται στη Νέα Υόρκη, αναπολώντας και συγκεντρώνοντας τις σκέψεις του. Εκεί, θα γνωρίσει την Amy (Annie Woods), η οποία έχει μόλις αποχωρίσει από τη δική της αδιέξοδη σχέση και χρειάζεται ένα μέρος για να μείνει μια νύχτα. Οι δυο τους θα κάνουν μακρινούς περιπάτους και διεξοδικές συζητήσεις στην πόλη αναλύοντας την κατάστασή τους, (αμπελο)φιλοσοφώντας για τον έρωτα και τις σχέσεις, βάζοντας τα θεμέλια για το φινάλε αυτής της γλυκόπικρης ιστορίας.

Γυρισμένο εξολοκλήρου στη Νέα Υόρκη, αλλά με σουηδό σκηνοθέτη στο τιμόνι και σουηδικά κεφάλαια στην τσέπη, το «New York Waiting» κερδίζει εύκολα τη συμπάθεια στο δύσκολο είδος του ρομαντικού μελό. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Joachim Heden, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, ξέρει να κρατά τις ισορροπίες, να μην κουράζει με φλυαρίες (παρά τις ατέρμονες συζητήσεις των ηρώων του) και να κλείνει το μάτι στις μεγάλες ταινίες του είδους με το ραντεβού να είναι 'ξεπατικωμένο' από το κλασικό «An Affair To Remember» (1957). Αποσπά καλές ερμηνείες και από τους δύο πρωταγωνιστές του, χωρίς να τους ρίχνει σε εύκολες συγκινησιακές φορτίσεις. Η κάμερα τους ακολουθεί, αλλά δεν επεμβαίνει, ούτε γίνεται αδιάκριτη, διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση, η οποία κρατά το όλο εγχείρημα σε ένα σχετικά ελαφρό ύφος, σύμφωνο με αυτό το κινηματογραφικό είδος. Μόνο που το «New York Waiting» αφήνει στο τέλος μια... γνώριμη αίσθηση, αφού καθ' όλη τη διάρκειά του δεν μπορεί παρά να μη σκεφτεί κανείς πόσο θυμίζει το «Before Sunrise» (1995) του Linklater, μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη και απολαυστική ταινία.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-06-2007  |  Διανομή: Seven Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.