Georgia Rule

Σπίτι Με Κανόνες

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 113'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Garry Marshall

Πρωταγωνιστούν: Jane Fonda, Lindsay Lohan, Felicity Huffman, Dermot Mulroney, Cary Elwes

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Η Rachel (Lindsay Lohan) παραείναι κακό παιδί και η μητέρα της Lilly (Felicity Huffman) αποφασίζει να κάνει κάτι για να τη συνετίσει στέλνοντάς τη να περάσει το καλοκαίρι στη φάρμα της γιαγιάς της, Georgia (Jane Fonda), στο Idaho. Η φάρμα αυτή 'διοικείται' από τους περίφημους κανόνες της Georgia και τους οποίους ποτέ δεν άντεξε η Lilly, λόγος για τον οποίο μάνα και κόρη δε τα πήγαιναν ποτέ καλά. Η ατίθαση εγγονή όμως δε δείχνει να πτοείται από την τιμωρία και συνεχίζει να κάνει του κεφαλιού της, αναστατώνοντας γιαγιά και γείτονες. Το ήδη τεταμένο κλίμα ωθείται στα άκρα όταν η Rachel θα διαρρεύσει πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατριό της. Με τις τρεις αυτές πεισματάρες γυναίκες σε κρίση, ποια θα λυγίσει πρώτη;

Πλασάρεται ως μία χαλαρή κομεντί - ακόμα και από την αφίσα - όμως κάθε άλλο παρά έτσι έχουν τα πράγματα σχετικά με το «Georgia Rule». Φορώντας τον 'εύπεπτο' μανδύα του είδους και με τη Lindsay Lohan να έχει συνδυάσει το όνομά της αρκετές φορές με αυτό (βλ. το ανεκδιήγητο «Just My Luck») είναι υπαρκτή η πιθανότητα να βρεθείς προ μίας σχετικής έκπληξης.

Πέρα από τον τρόπο που η ταινία σε προκαταλαμβάνει αρχικά, τόσο οι χαρακτήρες όσο και μερικά ζητήματα που τίθενται κάθε άλλο παρά αποτελούν γνωρίσματα μίας μέσης ανάλαφρης κομεντί. Η αλκοολική μητέρα και το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης μόνο αρκούν για να θέσουν ένα όριο από το εντελώς απροβλημάτιστο που χαρακτηρίζει ένα τυπικό φιλμ του είδους. Χωρίς να αποσαφηνίζεται πλήρως υφολογικά το «Georgia Rule» ρέπει περισσότερο προς το soft δράμα καταφέρνοντας να είναι σχετικά ενδιαφέρον. Με τους τρεις πρώτους ρόλους να βρίσκονται σε γυναικεία χέρια και με δεδομένη τη θεματολογία, δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς πως η ταινία του Garry Marshall («Pretty Woman», «Runaway Bride») απευθύνεται κυρίως σε γυναικείο κοινό αφήνοντας μάλλον παγερά αδιάφορο το ανδρικό, χωρίς φυσικά να υπολογίζουμε τους οπαδούς της Lindsay! Η εν λόγω ηθοποιός στέκεται με άνεση δίπλα στη δις βραβευμένη με Oscar Jane Fonda, αφήνοντας κάποιες υποσχέσεις πως, αν προσέξει περισσότερο τις επιλογές της, θα μπορέσει να αναδείξει το ταλέντο της. Κερδίζει μάλιστα την προσοχή από την έμπειρη Fonda που παίρνει αρκετά σοβαρά το ρόλο της αποδίδοντας τα αναμενόμενα. Τέλος, η Lindsay δείχνει αρκετά προκλητική, με αποκορύφωμα τη σκηνή στη βάρκα όπου ξελογιάζει έναν θρησκόληπτο νεαρό. Αυτή ίσως να είναι όμως και η μόνη έκδηλα υπερβατική σεκάνς, που μάλλον ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για το 'Restricted' που πήρε η ταινία στις Η.Π.Α.. Κατά τα λοιπά όμως η πρόκληση ως προς το «Georgia Rule» δεν έρχεται στις ποσότητες όπου θα επιθυμούσαμε.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-06-2007  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.