Η Τριτη Νυχτα

Η Τρίτη Νύχτα

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παναγιωτάτος

Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Χατούπη, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Βούρος, Κατερίνα Τσάβαλου

Κριτική: Γιάννης Αμπαζής

Μία καλοκαιρινή νύχτα, ένα αεροπλάνο από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Αθήνα, εξαφανίζεται από τα ραντάρ. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως η μοιραία πτήση έπεσε στη θάλασσα. Τέσσερις γυναίκες περιμένουν τρεις άντρες, επιβάτες της μοιραίας πτήσης: Η Αλκη (Κ. Τσάβαλου) το συνονόματο πατέρα της, τον οποίο βλέπει μόνο μία φορά τον χρόνο, στα γενεθλίων της. Μαζί της η μητέρα της Κλειώ (Χ. Θεοδωρακοπούλου), παντρεμένη πια με τον καλύτερο φίλο (Μ. Χατζησάββας) του πρώην άντρα της, κρύβει ένα μυστικό με πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις από όσες η ίδια γνωρίζει ή φαντάζεται. Η Αθηνά (Δ. Χατούπη) τον Αλέξανδρο, πατέρα της, τόσο πολύτιμης για αυτή, νεογέννητης κόρης της, που σύντομα θα εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο. Τέλος, η Δανάη (Ελ. Ταχιάου) τον Κωνσταντίνο, με τον οποίο ετοιμάζεται να φύγει για ένα μακρινό ταξίδι, την οποία και παρακολουθεί διαρκώς ένας μυστηριώδης άντρας (Θ. Ζέρβας). Μέσα στις επόμενες τρεις νύχτες, θα ζήσουν την αγωνία για την τύχη των τριών αυτών αντρών και θα βρεθούν αντιμέτωπες με απρόβλεπτες αποκαλύψεις.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Παναγιωτάτος, με τη βοήθεια της σεναριογράφου Βίκυς Χασάνδρα, επιχειρεί να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό θρίλερ μυστηρίου. Παρακολουθεί τις κινήσεις και τις αντιδράσεις των ηρωίδων του αλληλοδιαδοχικά σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στις τρεις μέρες και τις τρεις νύχτες που εκτυλίσσεται η πλοκή, παίζει με την διαφορετικότητα και την ποικιλία των σχέσεων τους με τα αγνοούμενα πρόσωπα και προσπαθεί να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα ενός υποβόσκοντος σασπένς, αγωνίας και διακριτικού ερωτισμού. Η ταινία, όμως, στο σύνολό της δεν καταφέρνει να φανεί αντάξια των προσδοκιών και προθέσεών των δημιουργών της. Οι χαρακτήρες και οι αντίστοιχες, με αυτούς, ιστορίες είναι άνισα αναπτυγμένοι, οι αποκαλύψεις γίνονται αρκετές φορές αβίαστα και απλοϊκά, ενώ η λύση του μυστηρίου είναι, σε κάποιο βαθμό, προβλέψιμη. Ωστόσο, πρόκειται για μια σημαντική πρώτη προσπάθεια σε ένα είδος που ο ελληνικός κινηματογράφος αγνοούσε μέχρι σήμερα και για αυτό και αξίζει, ίσως, την ιδιαίτερη προσοχή και στήριξη του κοινού.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-01-2003  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2022 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.