Prete-Moi Ta Main

Δώσε Μου Το Χέρι Σου

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Eric Lartigau

Πρωταγωνιστούν: Alain Chabat, Charlotte Gainsbourg, Bernadette Lafont, Wladimir Yordanoff, Gregoire Oestermann

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Μεσήλικας καρδιοκατακτητής και άστατος περί τα ερωτικά αδυνατεί να διαφεντέψει τη ζωή του. Βλέπετε, ο Luis (Alain Chabat) αναγκάζεται να τιμά μία οικογενειακή παράδοση που κρατάει από τον πατέρα του και τώρα έχει πέσει πλέον στα χέρια των θηλυκών, της μητέρας του και των αδελφών του. Αφού λοιπόν το γυναικοκρατούμενο οικογενειακό συμβούλιο αποφάσισε πως ο άσωτος ανήρ πρέπει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ο Luis θα πρέπει να σκαρφιστεί ένα τέχνασμα που θα τον γλιτώσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την κρεμάλα! Προτείνει, έτσι, στην αδερφή του κολλητού του, την γοητευτική μα και κυνική Emma (Charlotte Gainsbourg), να προσποιηθεί την αγαπημένη του και αφού τη λατρέψει το... συμβούλιο και οριστεί ο γάμος, εκείνη - εντελώς άκαρδα και απρόσμενα τάχα - να τον παρατήσει σύξυλο στα σκαλιά της εκκλησίας...

Μία κλασσική κωμωδία καταστάσεων όπως το «Prete-Moi Ta Main» χρειάζεται κάτι που θα την αναδείξει. Εν προκειμένω, αυτό το κάτι ακούει στο όνομα της ιδιαίτερης Charlotte Gainsbourg, η οποία αποτελεί το αδιαμφισβήτητα ισχυρό χαρτί της ταινίας. Χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί χαρακτηριστικό δείγμα ομορφιάς, η αύρα της σε συνδυασμό με το προφανές υποκριτικό ταλέντο της και το τσαγανό της συνθέτουν μία δυναμική θηλυκή περσόνα στα όρια του femme fatale, ικανή να κατακτήσει το κοινό μέσα σε μερικές μόνο σκηνές. Εκτός όμως από την ουσιαστική σταρ του φιλμ, συμπαθής και λειτουργικός είναι και ο Alain Chabat, υποδυόμενος ένα χαρακτήρα που του ταιριάζει, γεγονός λογικό από τη στιγμή που η ιδέα του project γεννήθηκε από τον ίδιο. Το δίδυμο τους δε χάνει από άποψη χημικής... ένωσης, η πλάστιγγα όμως δείχνει να γέρνει προς τη Charlotte που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η ταινία του Eric Lartigau σαφώς και κερδίζει πολλά από το καστ μιας και το σενάριο της εναπόκεινται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στη παρουσία των ηθοποιών. Από το σημείο που το χιούμορ μεταδίδεται πέρα από τα όρια του πανιού και η ροή της ιστορίας είναι ανάλαφρη και συμπαθής (αν και μοιραία προβλέψιμη), δύσκολα μπορείς να αντιπαθήσεις το «Prete-Moi Ta Main». Εξάλλου αποφεύγει ακρότητες και άγαρμπες καταστάσεις 'γέλιου' που συχνά-πυκνά επιβάλλουν την αντιαισθητική παρουσία τους ακόμα και σε ταινίας που δε τις χρειάζονται. Μπορεί λοιπόν η εν λόγω ταινία να μην κάνει κάτι περισσότερο από το να προσφέρει μιάμιση ώρα απρόσκοπτης προβολής, αλλά από πουθενά δε προκύπτει πως θα ήθελε να είναι κάτι περισσότερο από το προφανές. Για το βαθμό που το προσπαθεί επομένως ο Lartigau και οι συντελεστές του, το «Prete-Moi Ta Main» είναι ένα συμπαθητικό φιλμ που δε προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-06-2007  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.