The Eye

Το Μάτι

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 98'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Oxide Pang Chun & Danny Pang

Πρωταγωνιστούν: Angelica Lee, Lawrence Chou, Chutcha Rujinanon, Yut Lai So, Candy Lo

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Η Mun είχε χάσει την όραση της σε ηλικία 2 χρονών. Μετά όμως από μια επιτυχημένη εγχείριση θα μπορέσει να δει και πάλι. Το μοναδικό πρόβλημα για εκείνη είναι ότι έχει τη δυνατότητα να βλέπει, ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν, και ειδικότερα τις ψυχές νεκρών ανθρώπων που πέθαναν με βίαιο τρόπο και τα πνεύματά τους δε μπορούν να βρουν ηρεμία. Λύση στο πρόβλημά της πιστεύει ότι μπορεί να δώσει η ανακάλυψη των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθανε η κοπέλα, τα μάτια της οποίας έχει τώρα η Mun.

Η υπόθεση της ιστορίας θυμίζει σε κάποιο βαθμό αυτή της Έκτης Αίσθησης, ιδίως μάλιστα αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η τελευταία έκανε της μόδας ταινίες με θεματολογία στον χώρο του υπερφυσικού που συνοδεύονται συνήθως με κάποια αναπάντεχη ανατροπή στο τέλος. Οι αδερφοί Pang προσπαθούν να διαφοροποιηθούν και να μη γυρίσουν μια ακόμη I-see-dead-people ταινία, παρόλο που η σύγκριση με τη ταινία του Shyamalan είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Οι σκηνοθέτες χωρίς να χρησιμοποιούν πολλά εφέ καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, αποφεύγοντας τον φτηνό εντυπωσιασμό ή τα απότομα ξεσπάσματα. Πρόκειται περισσότερο για ψυχολογικό θρίλερ, παρά για καθαρόαιμη ταινία τρόμου. Δεν λείπουν ωστόσο και ορισμένα κλισέ του είδους, όπως το κλασικό μοτίβο του ανθρώπου που λέει την αλήθεια, αλλά οι γύρω του αρνούνται να τον πιστέψουν ή στερεότυπες ιδέες για τον θάνατο. Αν προσθέσουμε ακόμα τη σκοτεινή φωτογραφία, την υποβλητική μουσική που μερικές φορές μετατρέπεται σε μονότονους ήχους, τις καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, τη σκηνή με το ασανσέρ και το τελευταίο εντυπωσιακό εικοσάλεπτο της ταινίας, το The Eye αποτελεί σίγουρα μια ενδιαφέρουσα φιλμική πρόταση.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-01-2003  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.