Daisy

Daisy

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Andrew Lau

Πρωταγωνιστούν: Jeon Ji-hyeon, Jeong Woo-seong, Lee Seong-jae, Cheon Ho-jin, Yu Sun-cheol

Κριτική: Σπύρος Θωμόπουλος

Στο Χάαρλεμ της Ολλανδίας, μια νεαρή κορεάτισσα, η Hye-yeong (Jeon Ji-hyeon), εργάζεται σ' ένα κατάστημα αντικών και τα σαββατοκύριακα ζωγραφίζει σε μια πλατεία για να κερδίσει κάποια επιπλέον χρήματα. Εκεί γνωρίζει έναν συμπαθή κορεάτη, τον Jeong Woo (Lee Seong-jae), τον οποίο και ερωτεύεται. Ο Jeong Woo είναι αστυνομικός της Ιντερπόλ που βρίσκεται σε αποστολή παρακολουθώντας ένα διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Όταν θα γίνει συμπλοκή μεταξύ αστυνομίας και κακοποιών, η Hye-yeong θα τραυματιστεί στο λαιμό και θα χάσει τη φωνή της. Έμμεσα υπέυθυνος γι' αυτό, είναι ένας κορεάτης ελεύθερος σκοπευτής, ο Park (Jeong Woo-seong), ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της από πριν. Ο αστυνομικός την παίρνει υπό την προστασία του (και την ερωτεύεται) και ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει τον άνθρωπο που την έφτασε σ' αυτή την κατάσταση.

Σκηνοθετημένη από τον Andrew Lau, γνωστό στην Ασία για την τριλογία του «Infernal Affairs» (στο οποίο βασίστηκε το «The Departed» του Scorsese) η ταινία «Daisy» είναι ένα πείραμα, το οποίο, δυστυχώς, απέτυχε στα περισσότερα σημεία. Προσπαθώντας να δώσει ένα μείγμα μελοδράματος και ταινίας δράσης, ο σκηνοθέτης τα χάνει λίγο στη δοσολογία και το αποτέλεσμα δεν πείθει καμία από τις δύο πλευρές. Δηλαδή, το συναισθηματικό μέρος σοροπιάζει υπέρ του δέοντος και το γκανγκστερικό είναι εντελώς σχηματικό. Η αφήγηση αλλάζει πλευρές όλη την ώρα και μπερδεύει, αφού δεν έχει την κατάλληλη σεναριακή υποστήριξη για να γίνει κατανοητή. Μάλιστα, κάθε φορά που αλλάζει ο αφηγητής, αλλάζουν και οι αποχρώσεις στην εικόνα, μπας και καταφέρει ο θεατής να καταλάβει τι γίνεται. Μια μπερδεμένη αστυνομική πλοκή δε σημαίνει απλά ν' ανακατέψει κανείς τα γεγονότα. Χρειάζεται δουλειά και μαεστρία. Και φυσικά δε χρειάζεται γλυκανάλατες παρεμβολές, που βυθίζουν το όλο εγχείρημα στην αμηχανία. Οι ελάχιστες καλούτσικες σκηνές δράσης, από τον μεγάλο Dion Lam, δεν αρκούν, τελικά, για να σώσουν την κατάσταση.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-05-2007  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.