The Hitcher

Το Οτοστόπ Του Τρόμου

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 83'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Dave Meyers

Πρωταγωνιστούν: Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton, Neal McDonough, Kyle Davis

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Spring-break στο κολλέγιο κι ευκαιρία για την Grace Andrews (Sophia Bush) και τον φίλο της Jim Halsey (Zachary Knighton) να επισκεφτούν φίλους στο New Mexico. Στο δρόμο, ένα βροχερό βράδυ θα συναντήσουν ένα σταματημένο αυτοκίνητο με τον οδηγό του στη μέση του δρόμου να κάνει οτοστόπ, που οριακά θα αποφύγουν. Ο άνδρας (Sean Bean) περπατά αργά προς το μέρος τους κι ενώ ο Jim θέλει να τον πάρουν μαζί τους, η Grace τον πείθει να φύγουν. Στο επόμενο βενζινάδικο που σταματούν για ανεφοδιασμό ο μυστηριώδης άνδρας εμφανίζεται μπροστά τους κι αυτή τη φορά τους πείθει να τον πάρουν μαζί τους μέχρι το επόμενο motel. Από τη στιγμή αυτή ο εφιάλτης τους ξεκινά. Τους επιτίθεται με μαχαίρι και αυτοί καταφέρνουν να τον πετάξουν έξω από το αυτοκίνητο. Τους ακολουθεί και καταφέρνει να τους παγιδέψει για τις δολοφονίες του. Έτσι τα παιδιά δεν μπορούν να στραφούν ούτε στην αστυνομία. Βρίσκονται να προσπαθούν να κρυφτούν από τις αστυνομικές αρχές και ταυτόχρονα από τον επίδοξο δολοφόνο τους.

Η ταινία αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 1986, σκηνοθεσίας Robert Harmon και με πρωταγωνιστή τον τρομακτικό Rutger Hauer. Πίσω από το project κρύβεται ο Michael Bay με την εταιρεία παραγωγής του. Τέταρτη ταινία, τέταρτο remake, ακολουθώντας την εμπρική επιτυχία των: «The Texas Chainsaw Massacre», «The Amityville Horror», «The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning». Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Γνωστά splatter από το πρόσφατο παρελθόν γίνονται remakes από νεαρούς ανερχόμενους σκηνοθέτες και φρέσκα πρόσωπα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτό σκηνοθετείται από τον βοντεοκλιπά Dave Meyers που αποδεικνύεται ικανός. Στο ρόλο του αδικαιολόγητα psycho serial killer συναντάμε τον Sean Bean, αξιόλογο καρατερίστα με έφεση στους ρόλους 'κακών'. Η Sophia Bush, 'ανερχόμενο ταλέντο' και ωραία φάτσα που περιφέρεται με αποφασιστικότητα, κοντό τζιν και μπότα στην έρημο. Λιγότερο αποτελεσματικός ο Zachary Knighton.

Σφιχτοδεμένο και με μικρή διάρκεια το «The Hitcher» είναι αυτό που υπόσχεται ότι είναι. Δυνατή splatter περιπέτεια με αρκετό gore και αίμα παντού. Κι όμως αν έχεις δει το original, αυτό εδώ δεν σου κάνει κάτι. Ο Hitcher δεν σκοτώνει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Όταν ο σερίφης τον ρωτά: "Γιατί δολοφόνησες αυτούς τους ανθρώπους;" η απάντησή του είναι απλά: "Γιατί όχι;...". Η Grace και ο Jim στις πιο εφιαλτικές μέρες της ζωής τους θα ανακαλύψουν πρωτόγονα ένστικτα επιβίωσης. Διότι εκεί καταλήγουν όλα, απλά και ξεκάθαρα. Παρ'όλα αυτά όμως η ταινία αυτή δεν αποτελεί παράδειγμα για κανένα είδος μήνυμα. Οι fans του gore μπορεί να το ευχαριστηθούν λίγο ενώ υπάρχουν και μια-δυο σκηνές boom τρόμου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-05-2007  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.