I Am The Other Woman

Είμαι Η Αλλη Γυναίκα

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Margarethe von Trotta

Πρωταγωνιστούν: Katja Riemann, August Diehl, Armin Mueller-Stahl, Karin Dor, Dieter Laser

Κείμενο: Σπύρος Θωμόπουλος

Ένας νεαρός πολιτικός μηχανικός, ο Robert Fabry (August Diehl), πληρώνει ένα βράδι σ' ένα ξενοδοχείο μια πόρνη (Katja Reimann) για να περάσει τη νύχτα μαζί του. Την επόμενη ημέρα, σ' ένα επαγγελματικό του ραντεβού, συνειδητοποιεί ότι η δικηγόρος (πάλι η Katja Reimann) με την οποία πρόκειται να συνεργαστεί μοιάζει εκπληκτικά με την πόρνη της προηγούμενης νύχτας και της ζητάει ραντεβού. Εκείνη δέχεται και το ίδιο βράδι ο Robert προσπαθεί να τη βιάσει, νομίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά της είναι μέρος ενός σεξουαλικού παιχνιδιού από την πλευρά της. Χωρίς να χάνει την πίστη του, ο Robert χωρίζει με τη φιλενάδα του και ακολουθεί τη μυστηριώδη γυναίκα στο πατρικό της. Εκεί, γνωρίζει τον αυταρχικό, ανάπηρο πατέρα της (Armin Mueller-Stahl), τη μητέρα της, καθώς και τους δύο οικονόμους του σπιτιού. Ο καθένας τους φαίνεται να κουβαλά το δικό του μυστικό. Πώς θα καταφέρει ο Robert να λύσει το μυστήριο της ταυτότητας της γυναίκας που έχει αγαπήσει;

Η πάλαι ποτέ συνεργάτιδα των Rainer Werner Fassbinder και Volker Schlondorff (τον οποίο και είχε παντρευτεί), μεγάλη ελπίδα και εκπρόσωπος του γερμανικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 1970, τόσο σαν ηθοποιός όσο και σα δημιουργός, συνεχίζει ακάθεκτη τη σκηνοθετική της... πτώση. Μπορεί οι πρώτες ταινίες της Margarethe von Trotta («The Lost Honor of Katharina Blum» και «The Second Awakening of Christa Klages») να είχαν κάτι να πουν προ τριακονταετίας για τη σκηνοθετική της αξία, από κάποια στιγμή και μετά, ωστόσο, άρχισε να επαναλαμβάνεται στα θέματά της και να χάνει την όποια ιδιαίτερη αισθητική της. Το «I Am The Other Woman» ('Ich Bin Die Andere' στα γερμανικά) δε διαφέρει σε τίποτα από πάμπολλες βιντεοταινίες περασμένων δεκαετιών. Το σενάριο είναι αφελές και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις από το τίποτε και η σκηνοθεσία κινείται σ' ένα μονοδιάστατο άξονα που σύντομα (πολύ σύντομα) κουράζει. Οι ανατροπές δε, είναι τόσο προβλέψιμες που νιώθει κανείς προδομένος με τους τίτλους τέλους. Εν ολίγοις, τα ηχηρά ονόματα δεν εγγυώνται πάντα στέρεο αποτέλεσμα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-05-2007  |  Διανομή: Master  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.