Perfect Stranger

Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James Foley

Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi, Richard Portnow, Gary Dourdan

Κείμενο: Σπύρος Θωμόπουλος

Η Rowena Price (Halle Berry), μια αδίστακτη ρεπόρτερ που 'ειδικεύεται' στην αποκάλυψη σκανδάλων, πιάνει δουλειά σαν προσωρινή γραμματέας στη διαφημιστική εταιρία του γοητευτικού, αλλά βίαιου, μεγιστάνα Harrison Hill (Bruce Willis) για να διερευνήσει τα αίτια θανάτου μιας παιδικής της φίλης που είχε κάποιου είδους σχέση με τον Hill. Μαζί με το στενό της συνεργάτη Miles (Giovanni Ribisi), άσο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ικανό να διεισδύσει οπουδήποτε, προσπαθούν να βρουν στοιχεία που ν' αποδεικνύουν τις ερωτικές παρασπονδίες του μεγάλου αφεντικού με διάφορες υπαλλήλους του. Η Rowena θα καταφέρει να προκαλέσει το ερωτικό ενδιαφέρον του Hill, αλλά μνήμες σεξουαλικής κακοποίησης από την παιδική της ηλικία θ' αρχίσουν να έρχονται στο προσκήνιο.

Πίσω απ' αυτό το ανέμπνευστο και μονοδιάστατο θριλεράκι της πλάκας βρίσκεται ο James Foley, ο άνθρωπος που κάποτε είχε μεταφέρει εκπληκτικά στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό «Glengarry Glen Ross». Εκεί, είχε δείξει ότι έχει την ικανότητα να χειρίζεται άψογα τον κινηματογραφικό χρόνο και παρέδιδε μαθήματα σκηνικής οικονομίας. Απ' ότι φαίνεται, μια δεκαπενταετία και αρκετές μετριότατες ταινίες αργότερα, είτε τα έχει ξεχάσει όλα πια, είτε λανθασμένα είχε απολαύσει τότε τους όποιους διθυράμβους. Γιατί, το «Perfect Stranger» δεν είναι τίποτα άλλο από μια ταινία που πλασάρεται ως θρίλερ χαρακτήρων και ανατροπών, ενώ στην ουσία βασίζεται σ' ένα αυτοματοποιημένο σενάριο το οποίο δεν μπορεί καν ν' ακολουθήσει τα βασικά σημεία πλοκής. Ακόμα και η... ανατροπή του τέλους είναι τόσο άσχετη που χρειάζεται ολόκληρη επεξήγηση για να γίνει κατανοητή. Και με τη σκηνοθεσία σε παντελώς διεκπεραιωτικό ρόλο, χωρίς καμία αφηγηματική ή αισθητική άποψη, το όλο εγχείρημα καταποντίζεται πολύ γρήγορα στην άβυσσο της λήθης.

Όσο για τις ερμηνείες, οι Halle Berry και Bruce Willis συνεχίζουν τον κατήφορο των κακών επιλογών στην ανάληψη ρόλων, που όχι μόνο δεν τους αφήνουν να αναπτύξουν το λιγοστό υποκριτικό τους ταλέντο, τους στιγματίζουν κιόλας. Οι φτηνές δραματικές εκφράσεις της μιας και το μόνιμο μειδίαμα του άλλου δε φτάνουν για ν' αποτελέσουν ολοκληρωμένες ερμηνείες, κάνοντας την ταινία έναν πραγματικό «Perfect Stranger» μετά τους τίτλους τέλους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-04-2007  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.