Valley Of Flowers

Το Μυστικό Στην Κορυφή Του Κόσμου

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 155'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Pan Nalin

Πρωταγωνιστούν: Mylene Jampanoi, Naseeruddin Shah, Milind Soman, Eri, Reina Hara

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Στη περιοχή των Ιμαλαΐων, μια ομάδα περιπλανώμενων ληστών στήνει καρτέρι στους χρυσοφόρους 'δρόμους' του μεταξιού, των διαμαντιών και άλλων πολύτιμων εμπορευμάτων. Σε ένα από τα πλιάτσικά τους εμφανίζεται μία θεϊκής ομορφιάς γυναίκα, η Ushna (Mylene Jampanoi) και απευθυνόμενη στον Jalan (Milind Soman) ισχυρίζεται πως αυτός είναι ο άνδρας που έβλεπε στα όνειρά της και αναζητούσε. Παρά τις έντονες αντιρρήσεις της ομάδας, ο νεαρός άνδρας δε μπορεί να απαρνηθεί τη συντροφιά της Ushna, η οποία μάλιστα δείχνει να κατέχει εξαιρετικά τα μυστικά μονοπάτια της περιοχής. Οι πληροφορίες της τους οδηγούν σε σπουδαίες λείες και σύντομα κερδίζει το σεβασμό όλων. Ο έρωτάς της όμως με τον Jalan είναι η αιτία που θα τεθούν εκτός της συμμορίας. Το ζευγάρι, μόνο πλέον, περιπλανιέται γυρεύοντας στον κόσμο της μαγείας τα μυστικά του απόλυτου έρωτα και την αθανασία. Θα τα καταφέρουν;

Πραγματικότητα και φαντασία εμπλέκονται με σκοπό να αποδοθεί μία επιδερμική θεώρηση της αγάπης και της αιωνιότητας που υποτίθεται πως γεννά. Το «Valley Of Flowers» του Pan Nalin, γυρισμένο στα υψίπεδα των Ιμαλαΐων και την Ιαπωνία παρουσιάζεται ως ένα περιπλάνηση στο μυστικισμό και την ανεπανάληπτη ένωση της Ushna και του Jalan. Περισσότερο χαρακτηρίζεται όμως από την αποκοπή των δύο μερών της μιας και το πρώτο δεν έχει καμία σχέση και το δεύτερο, κυρίως υφολογικά. Αρχικά έχουμε να κάνουμε με ένα ανατολίτικο (ας μου επιτραπεί η έκφραση) γουέστερν όπου ο κεντρικός ήρωας θυμίζει κάτι από Johnny Depp στους 'Πειρατές'. Η τροπή που παίρνει το σενάριο στο κρίσιμο σημείο δείχνει πως ο Nalin θέλει να κινηθεί σε πιο αλληγορικούς συμβολισμούς. Όμως το πρόβλημα είναι πως το αποφασίζει αρκετά καθυστερημένα ξενίζοντας έτσι το θεατή. Ενδιαφέρουσα η σκηνή κατά την οποία ο περιπλανώμενος Jalan αλλάζει εποχές περπατώντας με διαφορετικά υποδήματα προς την επανένωση με την αγαπημένη του. Αν κάτι όμως αξίζει από το «Valley Of Flowers» είναι η μεθυστική Mylene Jampanoi που δε χορταίνουμε να τη βλέπουμε ενώ για τους λάτρεις των μακρινών Ιμαλαΐων υπάρχουν άφθονες σκηνές γυρισμένες εκεί. Κατά τα λοιπά όμως η ταινία και κουράζει σε αρκετά σημεία αλλά και δεν έχει εκείνα τα στοιχεία που θα σου τη θυμίζουν όταν ξεχαστεί η προβολή της.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-04-2007  |  Διανομή: Hollywood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2019 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.