Epic Movie

Epic Movie

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 86'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jason Friedberg, Aaron Seltzer

Πρωταγωνιστούν: Kal Penn, Adam Campbell, Jennifer Coolidge, Jayma Mays, Crispin Glover

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Τέσσερα ορφανά αδέρφια που αγνοούν την ύπαρξη αλλήλων συναντιούνται από καπρίτσια της μοίρας. Όλα τους κερδίζουν εν μέσω ατυχιών χρυσά εισιτήρια για μία επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας. Εκεί, ανακαλύπτουν μία ντουλάπα που οδηγεί στο μαγικό κόσμο της Gnarnia. Η περιπέτειά τους μόλις άρχισε...

Η παρωδία γνωστών 'επικών' ταινιών μπαίνει στο μάτι δύο εκ των έξι... φωτισμένων σεναριογράφων της σειράς ταινιών «Scary Movie» και «Date Movie». Από τους 'Πειρατές της Καραϊβικής' και το 'Μασκοφόρο Παλαιστή' ως τα «X-men» και το «Superman», τα πάντα μπαίνουν αγόγγυστα στην αλεστική μηχανή της ηλιθιότητας. Το «Epic Movie» είναι με διαφορά η χειρότερη ταινία που υποχρεώθηκα ποτέ να δω. Δεν είναι μία παρωδία με σαχλά ή χοντροκομμένα έστω αστεία, διότι πολύ απλά το χιούμορ οιασδήποτε μορφής ούτε που διανοήθηκε να την 'ακουμπήσει'. Αν υπάρχει κάτι που κατάφεραν οι παραγωγοί είναι να βρουν μερικές επιτυχημένες απομιμήσεις γνωστών ηρώων (όπως του Jack Sparrow), οι οποίες βεβαίως και δε προσφέρουν απολύτως τίποτα στην ταινία. Ακόμα και με την απειλή βασανιστηρίων θα ήταν λογικά αδύνατο να προσποιηθείς μειδίαμα στο 99% της διάρκειας. Αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί έστω κι ένας θεατής που θα χαρακτηρίσει το χρόνο του στην αίθουσα τουλάχιστον υποφερτό. Απορία επίσης προκαλεί πώς ο David Caradine καταδέχτηκε να παίξει σε κάτι τόσο ανεκδιήγητο. Με άλλα λόγια, το «Epic Movie» δεν αξίζει καν να ενοικιαστεί σε DVD, πόσο μάλλον να κοπεί για χάρη του έστω και ένα εισιτήριο!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-03-2007  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.