The Banquet

Δείπνο Δολοφόνων

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 131'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Xiaogang Feng

Πρωταγωνιστούν: Zhang Ziyi, Daniel Wu, Xun Zhou, You Ge, Jingwu Ma

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Βρισκόμαστε στην Κίνα του δέκατου αιώνα και δύο νέοι, η Wan κι ο Wu Luan, γνωρίζονται και ερωτεύονται. Ο πατέρας του Wu Luan είναι ο αυτοκράτορας κι αποφασίζει να στείλει τον γιο του μακριά από τα ανάκτορα και τις μηχανορραφίες για να ασχοληθεί με τις τέχνες, και παντρεύεται την Wan. Στη συνέχεια ο αδελφός του αυτοκράτορα τον δολοφονεί για να πάρει αυτός το θρόνο και στέλνει δολοφόνους - εκτελεστές να εξοντώσουν τον Wu Luan, ο οποίος καταφέρνει να ξεφύγει. Η Wan μπορεί να ενδιαφέρεται ακόμα για τον Wu Luan αλλά παντρεύεται τον νέο αυτοκράτορα Li, εξυπηρετώντας τις φιλοδοξίες της. Σε μια δύσκολη περίοδο που τα πάντα αλλάζουν κάθε στιγμή και ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και συγκυρίες, ο Wu Luan θα παλέψει για να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του, ο Li να διατηρήσει το θρόνο του και η Wan ό,τι καλύτερο τη βολέψει κάθε στιγμή.

Ο διάσημος κινέζος σκηνοθέτης Xiao gang Fang παρουσιάζει μια δημιουργία στα χνάρια των ασιατικών ταινιών που έγιναν διάσημες παγκοσμίως για το συνδυασμό δράματος, φωτογραφίας και εντυπωσιακά χορογραφημένων σκηνών δράσης, όπως τα: «Crouching Tiger Hidden Dragon», «Hero» και «House Of Flying Daggers». Το σενάριο παραπέμπει σε Hamlet με τις ανατροπές στον βασιλικό θρόνο και την απληστία, αλλά δυστυχώς οι χαρακτήρες δεν έχουν το απαραίτητο βάθος. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι μεγαλοπρεπή και δεόντως προσεγμένα, ενώ για τα γυρίσματα της ταινίας κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο σκηνικό-παλάτι της Κίνας. Η φωτογραφία ξεχωρίζει εύκολα και προτιμούνται σκούρα χρώματα στους βασιλικούς εσωτερικούς χώρους ώστε να διακρίνονται οι λαμπεροί χαρακτήρες.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά artistic και η ταινία περιλαμβάνεται σε αυτές που αξίζει να δει κάποιος στην μεγάλη αίθουσα. Ευχάριστη στην παρακολούθηση, δεν μένει προσκολλημένη στις σκηνές μάχης και προσπαθεί να σε βάλει στο κλίμα και τα διλλήματα των ηρώων. Το καταφέρνει; Μερικώς... Διότι μπορεί να κουράζει λίγο η μπερδεμένη κατάσταση ενώ μέχρι να έρθει το περίφημο Δείπνο των Δολοφόνων που αποτελεί την τελευταία μεγάλη και σημαντικότερη σκηνή, μερικές κοιλιές δεν καταφέρνουν να σε αφήσουν να παρασυρθείς όσο βαθειά θα μπορούσες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-03-2007  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.