Lilly's Story

Lilly's Story

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 130'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ροβήρος Μανθούλης

Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Πουτζουλού, Αννα Γκαλιένα, Ζουλιέτ Αντρεά, Γιώργος Βογιατζής, Όλια Λαζαρίδου

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Μελίνα Μερκούρη, που ήταν εξόριστη στο Παρίσι, εξέφρασε την ιδέα να γυρίσουν με τον Ροβήρο Μανθούλη μια ταινία που θα μίλαγε για τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα κατά την εποχή της δικτατορίας. Η ταινία θα αφορούσε την ιστορία της Λιλής, μιας γυναίκας που αρχικά εν αγνοία της έδωσε βοήθεια σε αντιστασιακούς και γιΑ αυτό βασανίστηκε στην ΕΑΤ-ΕΣΑ χωρίς όμως να «σπάσει». Η ταινία εκείνη δεν έγινε ποτέ. Αρκετή δουλειά είχε ήδη γίνει από τον Μανθούλη και τον παραγωγό της ταινίας. Τριάντα χρόνια μετά ο αναγνωρισμένος Έλληνας σκηνοθέτης αποφασίζει να διηγηθεί την ιστορία εκείνη.

Το Lilly's Story αναφέρεται στην ίδια εποχή, γύρω στα 1970 και στην κοινότητα των Ελλήνων εξόριστων στο Παρίσι μετά το πραξικόπημα του 1967. Ιστορίες για έρωτες, τραγικές αλλά και κωμικές στιγμές δίνονται με τη ματιά ενός ανθρώπου που τα έζησε από κοντά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-11-2002  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.