Avenging Angelo

Φύλακας Αγγελος

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Martyn Burke

Πρωταγωνιστούν: Sylvester Stallone, Kevin Bacon, Madeleine Stowe, Anthony Quinn, Raoul Bova

Κριτική: Νίκος Αρούκατος

O Frankie Delano (Sylvester Stallone) το δεξί χέρι του μαφιόζου Angelo Allighieri (Anthony Quinn) αποτυγχάνει να σώσει το αφεντικό του όταν η αντίπαλη οικογένεια τον δολοφονεί μέσα σε ένα εστιατόριο.Μετά το γεγονός αυτό βρίσκει την κόρη του Allighieri την Jennifer (Madeleine Stowe), της οποίας την ύπαρξη αγνοούν οι αντίπαλοι ώστε να την προστατέψει από τυχόν επιθέσεις.Η Jennifer δεν γνωρίζει ότι ο Angelo Allighieri είναι ο πατέρας της, αφού έχει μεγαλώσει με ένα ζευγάρι, στο οποίο, ο Allighieri είχε δώσει την κόρη του για να την προστατέψει από τους αντίπαλους του. Ο Frankie θέλοντας να τηρήσει την υπόσχεση στο πρώην αφεντικό του γίνεται ο φύλακας άγγελος της Jennifer. Έτσι συμβαίνουν αρκετές κωμικοτραγικές καταστάσεις μέχρι η Jennifer να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της θέσης της και να πληρώσει τους διώκτες της με το ίδιο νόμισμα.

Σίγουρα όσοι διαβάσατε τα παραπάνω και δείτε και το trailer της ταινίας θα περιμένετε ότι η ταινία θα είναι γεμάτη δράση και γρήγορο ρυθμό αφού μάλιστα πρωταγωνιστεί και ο πολύς για το συγκεκριμένο είδος Sylvester Stallone. Από ότι φαίνεται όμως η επιστήμη της παραπλάνησης του θεατή μέσω των trailer στο Hollywood καλά κρατεί. Η ταινία αποτελεί μια νερόβραστη έκδοση της ταινίας ΑThe BodyguardΑ και όσο και να προσπαθούν οι μύες του Sylvester Stallone δεν σώζουν τα προσχήματα.Έτσι τελικά αυτό που πρόκειται να δείτε είναι μια γλυκανάλατη ερωτική κομεντί με μερικούς πυροβολισμούς και το Stallone να παριστάνει τον «Λατίνο» εραστή. Δυστυχώς από την μετριότητα δεν σώζεται ούτε ο Anthony Quinn που η συμμετοχή του στην ταινία είναι και η τελευταία του παρουσία στην μεγάλη οθόνη. Σίγουρα θα θυμόμαστε τον μεγάλο αυτό ηθοποιό από τις πολλές άλλες καλές ερμηνείες του και όχι από την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη ταινία. Αν δεν είστε θηλυκού γένους μέχρι δεκάξι ετών δείτε κάτι άλλο και περιμένετε την έκδοση του DVD της συγκεκριμένης ταινίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-11-2002  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.