Charlotte's Web

Σαρλότ, Η Αραχνούλα

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gary Winick

Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Steve Buscemi, John Cleese, Oprah Winfrey, Cedric the Entertainer

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Η μικρή Fern (Dakota Fanning) σώζει ένα γουρουνάκι από τη σφαγή. Αποφασίζει μάλιστα να το μεγαλώσει εκείνη προσφέροντάς του απλόχερα στοργή και χρόνο. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μην το αποχωρίζεται ποτέ. Ο μικρός Wilbur (Dominic Scott Kay) όμως καταλήγει μετά από απόφαση των γονέων της Fern σε μία φάρμα. Το συμπαθέστατο γουρουνάκι γνωρίζει εκεί διάφορα ζώα μεταξύ των οποίων και την Charlotte (Julia Roberts), μία αραχνούλα που του δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία. Θα είναι εκείνη μάλιστα - με την υποστήριξη των ζώων και της Fern - που θα κληθεί να σκαρφιστεί ένα σχέδιο για να γλιτώσει εκ νέου ο Wilburn το πέρασμα από το σφαγείο.

Το «Charlotte's Web» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του E.B.White που θεωρείται αντίστοιχη συγγραφική επιτυχία με το επίσης δικό του «Stuart Little». Πρόκειται για ένα αθώο παιδικό παραμύθι στο οποίο προφανώς εκλείπουν η βία και σκοτεινοί χαρακτήρες. Η καταλληλότητά της ταινίας για μικρά παιδιά θεωρείται δεδομένη. Όμως ως προς τη θεματολογία της δεν ενδιαφέρει καμία ηλικιακή ομάδα πέρα από παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού. Αξίες όπως φιλία, στοργή και αλληλοϋποστήριξη προβάλλονται σε κάθε πτυχή του «Charlotte's Web» με διδακτικό τρόπο. Τα ζώα που συμμετέχουν στη παραγωγή είναι στη πλειοψηφία τους αληθινά, με τα ψηφιακά μέσα να επιστρατεύονται προκειμένου να τους αποδοθούν ανθρωπόμορφες εκφράσεις και ομιλία. Εκτός της Dakota Fanning που υποδύεται τη μικρή Fern, οι διάσημοι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην ταινία (όπως η Julia Roberts, ο Steve Buscemi, η Kathy Bates και ο Robert Redford) χαρίζουν τη φωνή τους στους ουσιαστικούς πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους κατοίκους της φάρμας. Μία από τις ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο project είναι εκείνη του συνθέτη Danny Elfman, αν και εν προκειμένω δεν καταφέρνει να απογειώσει μουσικά (όπως μας έχει συνηθίσει) το «Charlotte's Web». Σε γενικές γραμμές, η ταινία του Gary Winick διατηρεί χαμηλό προφίλ προσκολλημένο στον προφανή φαντασιακό κόσμο των παιδιών, χωρίς να καταφέρνει να επιβληθεί στις συγκρίσεις με ανταγωνιστικές παραγωγές τύπου «Finding Nemo» ή «Stuart Little».

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-12-2006  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.