Blood Work

Ενοχο Αίμα

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 111'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood

Πρωταγωνιστούν: Clint Eastwood, Jeff Daniels, Anjelica Huston, Wanda De Jesus, Tina Lifford

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Terry McCaleb είναι ένας βετεράνος πράκτορας του FBI, που πάντοτε ήταν ανένδοτος σε ότι αφορά την απόδοση της δικαιοσύνης και είχε πάντα ένστικτο για τη δουλειά του. Εκείνος είναι που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση του «Δολοφόνου με τον Κώδικα», ενός ψυχοπαθή serial killer, που έχει κερδίσει την προσοχή των media. Ενώ όμως βρίσκεται στα ίχνη του, ο McCaleb παθαίνει μια δυνατή καρδιακή προσβολή κι αναγκάζεται να βγει πρόωρα στη σύνταξη. Και ενώ η ιστορία αυτή κοντεύει να ξεχαστεί, δύο χρόνια αργότερα, μια άγνωστη γυναίκα του αποκαλύπτει ένα μυστικό που τον αναγκάζει να ξανασκεφτεί το θέμα της υγείας του. Αυτό που δεν γνωρίζει ο McCaleb είναι ότι σώθηκε εξαιτίας του θανάτου ενός άλλου προσώπου, θύματος ενός φόνου που ακόμη παραμένει ανεξιχνίαστος. Παρά τις προτροπές όλων ο ντετέκτιβ θα πάρει προσωπικά την υπόθεση και με τη βοήθεια ενός πρόθυμου γείτονα θα αρχίσει το κυνήγι του δολοφόνου.

O Clint Eastwood «ζει και βασιλεύει». Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στα 72 του χρόνια γράφει, σκηνοθετεί και κάνει την παραγωγή για το Blood Work, μια ταινία με αρκετή δράση. Το παράδοξο είναι ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά. Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Michael Connely. Η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη είναι ενδιαφέρουσα έχοντας τις απαραίτητες ανατροπές, έναν καλογραμμένο ήρωα (τον McCaleb) και αποφεύγει επιφανειακές προσεγγίσεις. Η σκηνοθεσία είναι επαρκής ενώ ο Eastwood είναι σε πολύ καλή κατάσταση αποδίδοντας στις σκηνές δράσης που καλείται να διεκπεραιώσει. Εάν είστε φαν του Clint Eastwood και αυτών των ταινιών γενικότερα τότε το Blood Work αξίζει την προσοχή σας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-11-2002  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.