Eragon

Eragon

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Stefen Fangmeier

Πρωταγωνιστούν: Edward Speleers, Jeremy Irons, Sienna Guillory, Robert Carlyle, John Malkovich

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Ένα ασυνήθιστο αυγό πέφτει τυχαία στα χέρια του νεαρού Eragon (Edward Speelers). Όταν από το φανταχτερό εύρημα ξεπηδά ένα μωρό-δράκος με το όνομα Saphira (Rachel Weisz), ουσιαστικά εκπληρώνεται η προφητεία που προμήνυε την επιστροφή της εποχής των δράκων και των καβαλάρηδών τους. Μία εποχή που ένας πρώην αναβάτης, ο Galbatorix (John Malkovich), έπαυσε βίαια παίρνοντας στα χέρια του την εξουσία της γης της Αλαγαισίας. Τώρα όμως πρέπει να σκοτώσει τον Eragon και το δράκο του, πριν ο νεαρός αναβάτης προλάβει να ισχυροποιήσει τις μαγικές δυνάμεις που θα του χαρίσει η Saphira. Στο πλευρό του νεαρού θα ταχθεί ο Brom (Jeremy Irons), ένας πρώην καβαλάρης που στο πρόσωπο του Eragon θα βρει την ελπίδα για την απαλλαγή της Αλαγαισίας από την τυραννία του Galbatorix.

Το ομώνυμο best-seller του μόλις 24χρονου συγγραφέα Christopher Paolini μεταπηδά στη μεγάλη οθόνη από τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Stefen Fangmeier. Συνυπολογίζοντας και τον 19χρονο πρωταγωνιστή, μιλάμε για μία ταινία που φαινομενικά είναι η χαρά του rookie! Στο καστ όμως υπάρχουν δύο βαριά ονόματα που με τη παρουσία τους στο «Eragon» αφήνουν, αρχικά πάντα, υποσχέσεις. Ο λόγος για τους Jeremy Irons και John Malkovich, αμφότεροι ηθοποιοί με περγαμηνές και αγαγνωρισιμότητα. Τότε τι δουλειά έχουν με το παιδικής νοοτροπίας - σε σημείο αφέλειας - «Eragon»; Ακόμα και ο θεατής με μέτριες απαιτήσεις και προσδοκίες το μόνο που μπορεί να εισπράξει στο φιλμ αυτό είναι καραμπινάτη ανία. Αν έχεις δει κάποια προγενέστερη αντίστοιχη παραγωγή τύπου «Dungeons & Dragons» ή τις μάχες στα «Lord Of The Rings» τα έχεις δει πραγματικά όλα. Το 'τυράκι' της επερχόμενης τριλογίας μπορεί να οδηγήσει αρκετούς στη φάκα (συνειρμικά πάντα με τον 'Αρχοντα'), όπως και οι φίρμες που συμμετέχουν στο καστ αλλά η παγωμάρα για όσους εκτός προεφηβικής ηλικίας το επιλέξουν φοβάμαι πως είναι περισσότερο και από πιθανή. Με τον νεαρό Speelers περισσότερο να ποζάρει προδίδοντας την απειρία του, τον John Malkovich να έχει ελάχιστο κινηματογραφικό χρόνο και τον Robert Carlyle να υποδύεται μία trash εκδοχή του Alice Cooper στο ρόλο ενός μοχθηρού μάγου, το μόνο ίσως που σου απομένει είναι να χαζέψεις τα ούτως ή άλλως λιγοστά πλάνα της sexy Sienna Guillory. Γιατί άμα ελπίζετε σε σπουδαίες σκηνές δράσης ή εξεζητημένα εφέ καλό είναι να μην έχετε υπέρμετρες απαιτήσεις.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-12-2006  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.