Κι Αν Φύγω Θα Ξανάρθω

Κι Αν Φυγω Θα Ξαναρθω

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 86'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δώρα Μασκλαβάνου

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιώργος Τσουλαρης, Ερρίκος Λίτσης

Κριτική: Μανώλης Δούνιας

Η δεύτερη ταινία της Δώρα Μασκλαβάνου αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του φεστιβάλ. Ταινία αγνών προθέσεων και αργών ρυθμών κέρδισε πολλά θετικά σχόλια στο φεστιβάλ. Βασισμένη στο διήγημα 'Η Νοσταλγός' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η ταινία αφηγείται τη φιλία μεταξύ δύο διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων. Ο Μάρκος (Γιάννης Στάνκογλου) έχει μόλις αποφυλακιστεί και αποζητά μια νέα ζωή, ενώ η Ελπίδα (Μαρία Κεχαγιόγλου) αισθάνεται φυλακισμένη στο περιβάλλον του χωριού όπου κατοικεί με τον άντρα της.

Ο ένας θα πρέπει να εμπιστευτεί τον άλλο, και μαζί να προσπαθήσουν να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, παρόλο που τα εμπόδια φαίνονται αξεπέραστα. Η απλή και ρεαλιστική αυτή ιστορία σκηνοθετείται με απλότητα και ειλικρίνεια από την Δώρα Μασκλαβάνου και καταφέρνει να μας αγγίξει. Σε αυτό συντελούν οι πολύ καλές ερμηνείες του Γιάννη Στάνκογλου και της Μαρίας Κεχαγιόγλου, η οποία θα άξιζε το βραβείο πρώτου Γυναικείου Ρόλου στο 46ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πολλοί θεατές ίσως δυσκολευτούν με τους αργούς ρυθμούς της ταινίας, όσοι όμως την ακολουθήσουν ως το τέλος, δεν θα απογοητευτούν.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-11-2006  |  Διανομή: Filmcenter

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.