Jeepers Creepers

Jeepers Creepers

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Victor Salva

Πρωταγωνιστούν: Justin Long, Gina Philips, Jonathan Breck, Eileen Brennan, Patricia Belcher

Κριτική: Παναγιώτης Ροντογιάννης

Το Jeepers Creepers είναι η ταινία τρόμου που έκανε μεγάλη αίσθηση φέτος στην Αμερική ανοίγοντας στην πρώτη θέση του US Box Office, στις αρχές του Σεπτέμβρη. Την ίδια εποχή έγινε και η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας στο ετήσιο φεστιβάλ ταινιών τρόμου του Λονδίνου. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στα μέσα τού Οκτώβρη, άρχισε και η κανονική προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου το βρήκε κατευθείαν στην τρίτη θέση του UK box office. Αυτό που τραβά το ενδιαφέρον του κοινού (και το δικό μου) ήταν το καταπληκτικό trailer και οι καλές κριτικές από περιοδικά και από ανθρώπους σαν τον Clive Barker (Hellraiser, Candyman).

Ο Darry και η αδερφή του, Trish αποφασίζουν να γυρίσουν στο σπίτι τους, οδικώς από το κολέγιο τους. Στην διαδρομή όμως, γίνονται μάρτυρες ενός μυστήριου γεγονότος. Βλέπουν μια ύποπτη φιγούρα να πετάει μεγάλους άσπρους σάκους, με κόκκινους λεκέδες, σε μια τρύπα και (κλασικά) αποφασίζουν να δουν από κοντά περί τίνος πρόκειται. Όπως είναι αυτονόητο, αυτό που θα βρουν θα τους οδηγήσει σε μία εφιαλτική περιπέτεια. Το Jeepers Creepers, έχει όλα τα χαρακτηριστικά των ταινιών τρόμου, εποχής 87-93 και θυμίζει αρκετά τις (μεγάλου μήκους) ταινίες Tales From The Crypt, μόνο που είναι αισθητά πιο καλογυρισμένο. Δυστυχώς, όμως δεν καταφέρνει να προσφέρει τίποτα παραπάνω. Μόνο για τους οπαδούς του είδους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-10-2002  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.